Myslíte si, že pizza musí byť ťažká a plná kalórií? Omyl! Slovenská moderátorka Kvetka Horváthová sa podelila so svojím receptom na ľahkú a chutnú „cottage pizzu“, ktorá si okamžite získala srdcia jej fanúšikov. Tajomstvo je v jednej netradičnej prísade, ktorá zaručene prekvapí.
Kvetka v kuchyni: Ľahkosť a chuť
Kvetka Horváthová, známa svojou charizmou a pozitívnou energiou, sa okrem moderovania rada venuje aj vareniu a so svojim receptom sa podelila na svojom Instagrame. Na sociálnych sieťach pravidelne zdieľa inšpiratívne recepty, ktoré oslovujú ľudí hľadajúcich nové nápady do kuchyne. Jej najnovší hit? Pizza z cottage syra, ktorá je dokonalou alternatívou k tradičnej, ťažkej kysnutej pizzi.
„Vyzerá úžasne. Určite vyskúšam. Ďakujeme Kvetka,“ napísala Kvetke na Instagrame nadšená fanúšička. Ďalšia sa pochválila, že už má s takouto alternatívou skúsenosti a nevie si ju vynachváliť.
Tajný recept na ľahkú pizzu
Kvetka sa rozhodla zdieľať so svojimi sledovateľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne každý. Hlavná prísada – cottage syr – dodáva cestu jedinečnú chuť a textúru, vďaka ktorej je pizza ľahká, no stále chutná.
Ingrediencie:
- 180 g cottage syra (neochutený)
- 2 vajcia
- 60 g múky
- Štipka soli
- Paradajková omáčka, syr mozzarella, prosciutto, cherry paradajky, bazalka (na oblohu)
Postup:
Zmiešajte cottage syr s vajíčkami, múkou a štipkou soli, až kým nezískate hladkú zmes. Zmes rozotrite na papier na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 20 minút (vrchný/spodný ohrev). Po upečení na základ pridajte obľúbené suroviny – paradajkovú omáčku, mozzarellu, prosciutto, cherry paradajky či bazalku. Vložte späť do rúry a pečte ďalších 15 minút. Na záver pokvapkajte olivovým olejom, nakrájajte a užite si!
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Recept, ktorý si zamilujete
Kvetkina cottage pizza je dôkazom, že aj obľúbené jedlá môžu mať zdravšiu verziu, ktorá zachováva skvelú chuť. Vďaka jednoduchosti receptu a dostupnosti ingrediencií je tento nápad ideálny na rýchlu večeru či obed.