Kamila Magálová, legenda slovenskej hereckej scény, ukazuje, že jej talent nekončí len na javisku. Známa je aj svojimi kulinárskymi schopnosťami, ktorými si získala srdcia mnohých fanúšikov. Tentoraz zdieľa jednoduchý a nadýchaný recept na tvarohový koláč s rebarborou a jahodami. A zvládne ho pripraviť naozaj každý!
Herecká hviezda a vášnivá kuchárka
74-ročná Bratislavčanka Kamila Magálová zažiarila na televíznych obrazovkách už ako dvadsaťročná a v 80. rokoch patrila medzi najväčšie slovenské herecké hviezdy. Popri úspešnej kariére v divadle a filme si našla cestu aj do kuchýň slovenských domácností. Nielen cez svoje herecké úlohy, ale aj vďaka vareniu.
Svoje kulinárske umenie predvádzala aj v obľúbenej relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde viac než desať rokov tvorila nezabudnuteľné recepty spolu so šéfkuchárom Pavlom Pospíšilom. Práve tam sa podelila o svoj fantastický recept na vynikajúci koláž z tvarohu, ktorý je dostupný na facebookovom profile relácie.
Varí s láskou pre celú rodinu
Kamila je zvyknutá variť vo veľkom. Pre početnú rodinu pripravovala vždy plné stoly dobrôt, píše denník Sme. A hoci dnes sa učí variť aj menšie porcie, jej láska k vareniu a pečeniu neochabla. Najmä cez Vianoce si rada dopraje oddych a vychutná si sviatky v kruhu najbližších.
Ak by ste ju náhodou prišli navštíviť, určite by ste u nej doma našli niečo čerstvo upečené. A ak máte radi ovocné koláče, práve jej recept na tvarohový koláč s rebarborou a jahodami vás určite očarí! Pomenovala ho „Tvarohová Olinka“.
Recept na tvarohový koláč s rebarborou a jahodami
Ingrediencie:
- 1 kg tvarohu
- 250 g práškového cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 6 polievkových lyžíc krupice
- 125 g masla
- 6 vajec
- jahody a rebarbora
Postup:
- Najskôr očistite rebarboru a nakrájajte ju na tenučké kúsky. Nevarte ju vopred.
- Jahody nakrájajte na väčšie trojuholníky, malé kúsky by sa počas pečenia mohli rozvariť.
- Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom do peny a po častiach do nich zašľahajte zmäknuté maslo.
- Do zmesi postupne vmiešajte tvaroh, vanilínový cukor, krupicu a prášok do pečiva.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho primiešajte k pripravenej hmote.
- Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne poukladajte ovocie a pečte v predhriatej rúre na 160 °C asi 90 minút.
GALÉRIA
[modula id=“501111″]