Kamila Magálová prezradila recept na obľúbený koláč. Zvládne ho pripraviť každá gazdinka, je chutný a bez štipky múky

Kamila Magálová
Na snímke herečka Kamila Magálová v kuchyni. Zdroj: REPROFOTO FACEBOOK/ Tajomstvo mojej kuchyne , TASR/Pavel Neubauer
Reklama

Kamila Magálová, legenda slovenskej hereckej scény, ukazuje, že jej talent nekončí len na javisku. Známa je aj svojimi kulinárskymi schopnosťami, ktorými si získala srdcia mnohých fanúšikov. Tentoraz zdieľa jednoduchý a nadýchaný recept na tvarohový koláč s rebarborou a jahodami. A zvládne ho pripraviť naozaj každý!

Herecká hviezda a vášnivá kuchárka

74-ročná Bratislavčanka Kamila Magálová zažiarila na televíznych obrazovkách už ako dvadsaťročná a v 80. rokoch patrila medzi najväčšie slovenské herecké hviezdy. Popri úspešnej kariére v divadle a filme si našla cestu aj do kuchýň slovenských domácností. Nielen cez svoje herecké úlohy, ale aj vďaka vareniu.

Svoje kulinárske umenie predvádzala aj v obľúbenej relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde viac než desať rokov tvorila nezabudnuteľné recepty spolu so šéfkuchárom Pavlom Pospíšilom. Práve tam sa podelila o svoj fantastický recept na vynikajúci koláž z tvarohu, ktorý je dostupný na facebookovom profile relácie.

Kamila Magálová recept
Na snímke herečka Kamila Magálová v kuchyni. Zdroj: REPROFOTO FACEBOOK/ Tajomstvo mojej kuchyne

Varí s láskou pre celú rodinu

Kamila je zvyknutá variť vo veľkom. Pre početnú rodinu pripravovala vždy plné stoly dobrôt, píše denník Sme. A hoci dnes sa učí variť aj menšie porcie, jej láska k vareniu a pečeniu neochabla. Najmä cez Vianoce si rada dopraje oddych a vychutná si sviatky v kruhu najbližších.

Ak by ste ju náhodou prišli navštíviť, určite by ste u nej doma našli niečo čerstvo upečené. A ak máte radi ovocné koláče, práve jej recept na tvarohový koláč s rebarborou a jahodami vás určite očarí! Pomenovala ho „Tvarohová Olinka“.

Recept na tvarohový koláč s rebarborou a jahodami

Ingrediencie:

  • 1 kg tvarohu
  • 250 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 6 polievkových lyžíc krupice
  • 125 g masla
  • 6 vajec
  • jahody a rebarbora

Postup:

  1. Najskôr očistite rebarboru a nakrájajte ju na tenučké kúsky. Nevarte ju vopred.
  2. Jahody nakrájajte na väčšie trojuholníky, malé kúsky by sa počas pečenia mohli rozvariť.
  3. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom do peny a po častiach do nich zašľahajte zmäknuté maslo.
  4. Do zmesi postupne vmiešajte tvaroh, vanilínový cukor, krupicu a prášok do pečiva.
  5. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho primiešajte k pripravenej hmote.
  6. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne poukladajte ovocie a pečte v predhriatej rúre na 160 °C asi 90 minút.

GALÉRIA

[modula id=“501111″]

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis