Moderátorka Kvetka Horváthová je stálicou na obrazovkách. S manželom Júliusom sú spolu už 25 rokov a hoci si svoje „áno“ povedali po veľmi krátkej dobe, s Julom nezažila krízu či veľké hádky.
„Nehádame sa o zásadných veciach, len malé prkotinky a drobnosti. Prečo je cez stoličky prehodený pulóver a prečo si niekto po sebe neumyl lyžičku,“ dodala so smiechom Kvetka.
Okrem toho, že je šťastná v manželstve, rovnako aj za sporákom, kde rada pripravuje rôzne pokrmy. Fanúšikovia sú pravidelne zásobovaní jej kulinárskymi špecialitami. Nepohrdne ani slanými pokrmami, no zamaškrtiť si môžete aj na fantastických zákuskoch.
Po rokoch sa moderátorka rannej relácie rozhodla oprášiť svoj legendárny recept, píšu Dobré noviny. A preto, ak vás prepadla chuť na niečo sladké, pripravte si lahodný sypaný koláč.
Sypaný koláč Kvetky Horváthovej
Ingrediencie na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 220 g kryštálového cukru
- 1 ks kypriaceho prášku do pečiva
Ingrediencie na plnku:
- 750 g jemného tvarohu
- 2 ks vanilkového cukru
- 4 PL kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 150 ml mlieka
- 1 ks vanilkového pudingového prášku (40 g)
- 350 g čerstvých jahôd
- 200 g masla
Postup:
- Sypké suroviny na cesto poriadne zmiešajte a rozdeľte na polovicu.
- Vymiešajte tvaroh, vajcia, mlieko, cukor a pudingový prášok.
- Na maslom vymastený a hladkou múkou vysypaný plech rovnomerne nasypte jednu polovicu sypkej zmesi, na ňu rovnomerne vylejte tvarohovú zmes, poukladajte nakrájané jahody, ktoré rovnomerne posypte zvyšnou polovicou sypkej zmesi.
- Na vrch nastrúhajte nahrubo stuhnuté maslo a vložte piecť do rúry na vrchný a spodný ohrev. Rúru vyhrejte na 190 stupňov a koláčik pečte približne 25 až 30 minút.