Pochutí si na tradičnej slovenskej kuchyni, no nepohrdne ani zahraničnými a orientálnymi jedlami. Speváčka Zuzana Smatanová nie je vyberavá a z menu by si vybrala viacero pokrmov.
„Rozhodne kurací perkelt, francúzske zemiaky, sójové rizoto, polievky, pesto, cestoviny, rukolový šalát, thajská kuchyňa a, samozrejme, sushi,“ povedala dávnejšie Aktuality Zuzana Smatanová.
Hoci sa nepasuje do role profi kuchárky a nedelí sa s receptami, ako to robievali naše maminy či staré mamy, na jeden však nedá dopustiť a „vybrúsila“ ho do dokonalosti.
„Priznám sa, že nie som najväčší kuchár, ale keď si mám niečo fajn uvariť, tak sú to rozhodne francúzske zemiaky, ktorých recept pozná snáď každý,“ prezradila portálu Diva.sk speváčka.
V jej obľúbených francúzskych zemiakoch rozhodne nešetrí kolieskami poctivej klobásy a navyše ich ozvláštni extra dávkou syru.
Francúzske zemiaky Zuzany Smatanovej
Ingrediencie:
- 10 až 15 zemiakov
- 1 suchá klobása
- dve vajíčka
- 1 cibuľa
- soľ
- mleté korenie
- celá rasca
- olej
- eidam
Postup:
- Do jenského skla nakrájajte na kolieska 10 až 15 očistených zemiakov.
- Pridájte opäť na kolieska nakrájanú suchú klobásku, napríklad čabajku a jednu nakrájanú cibuľu.
- Dochuťte soľou, mletým korením, celou rascou a všetko to podlejte trochou oleja.
- Do vyhriatej rúry na 200 stupňov vložte prikryté zemiaky a nechajte piecť asi hodinu. Počas pečenia zemiaky občas premiešajte.
- Tesne pred dopečením odložte pokrievku a na zemiaky pridajte nastrúhaný syr eidam a dve rozšľahané vajíčka. Nechajte odokryté zapiecť.
- Zuzka rada podáva zemiaky s nakladanými cibuľkami, uhorkami alebo s baraními rohmi.