Stačí iba desať minút na prípravu a zopár základných surovín, aby ste si doma pripravili jedlo, ktoré by ste čakali skôr v luxusnej reštaurácii. Šéfkuchár Martin Novák, známy z obľúbenej televíznej šou Na nože, vám prináša svoj špeciálny recept na penne so špenátom a orechmi. Jednoduché, rýchle a neskutočne chutné. Tento recept zvládne každý!
Martin Novák a jeho obľúbený recept
38-ročný Martin Novák, hlavný šéfkuchár relácie Na nože, je známy tým, že rád zdieľa overené recepty, ktoré zvládnu pripraviť aj amatérski kuchári. Tentokrát od neho dostávame špeciálny tip – lahodné penne so špenátom, cesnakom a vlašskými orechmi. Stačí pár surovín a trochu lásky k vareniu.

Špenát, orechy a parmezán
Nebojte sa nečakaných kombinácií – práve v jednoduchosti a kontrastoch chutí je kúzlo tejto špeciality. Špenát dodá sviežosť, cesnak a vlašské orechy prehĺbia chuť a parmezán všetko krásne zjemní, píše portál dobrejedlo.pluska.sk. Príprava vám nezaberie viac než 25 minút, no výsledok ohúri každého pri stole.
Recept: Penne so špenátom a vlašskými orechmi podľa Martina Nováka
Porcie: 2
Príprava: 10 minút
Varenie: 15 minút
Čo budete potrebovať:
- 350 g penne
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 250 g čerstvého špenátu
- za hrsť vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml smotany na šľahanie
- 70 g strúhaného parmezánu
- za hrsť petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:
- Cestoviny uvarte v osolenej vode „al dente“.
- Na panvici rozohrejte olej a maslo, pridajte špenát, osoľte, okoreňte a krátko orestujte.
- Orechy nasekajte, opražte ich nasucho a odložte bokom.
- K špenátu pridajte pretlačený cesnak, krátko orestujte a prilejte smotanu.
- Priveďte omáčku k varu, pridajte uvarené cestoviny a premiešajte.
- Prisypte parmezán a petržlenovú vňať, premiešajte.
- Servírujte posypané opečenými orechmi.

Kto je Martin Novák? Z kuchyne až na obrazovky
Martin Novák je známy nielen ako šéfkuchár relácie Na nože, ale aj ako skúsený profesionál s bohatými skúsenosťami, ktorý meria až 204 cm! Študoval na Hotelovej akadémii v Bratislave, pôsobil ako šéfkuchár na pezinskom zámku a otvoril si aj vlastnú reštauráciu. V súkromí je šťastne ženatý s manželkou Hankou, s ktorou vychováva dvoch synov. Okrem varenia ho baví poľovníctvo, box a športová streľba.