Zabudnite na zdĺhavé vrstvenie a vyvaľovanie cesta. Obľúbená moderátorka Miriam Kalisová prišla s revolučným jablkovým koláčom, ktorý pripravíte expresne, bez stresu a s dokonalou chuťou. Tento jednoduchý dezert si zamilujete natoľko, že klasické pité pôjde bokom.
Ak ste fanúšikom tradičného jablkového pité, pripravte sa na príjemný šok. Miriam Kalisová objavila recept, ktorý nielenže zvládnete „ľavou zadnou“, ale ešte vás aj očarí svojou chuťou. Ingrediencie jednoducho zmiešate, pridáte jabĺčka, vlejete na plech a pečiete.
„Chutí ako niečo medzi palacinkou a jablkovým pité a je tak rýchlo urobený, že nestihnete mrknúť. Jeho chuť ma extrémne prekvapila,“ povedala Kalisová vo videu, ktorým nadchla fanúšikov na sociálnej sieti.

Moderátorka recept našla online, no pretože chýbali presné gramáže, upravila si ho podľa seba. A poradila aj dôležité upozornenie – cesto nesmie byť ako piškótové. Výsledok má byť vláčny, jemný a ovocný.

Recept krok za krokom: Takto si jablkový koláč upečiete aj vy
Kalisovej recept nie je len o chuti, ale aj o pohode. Žiadne vrstvenie, žiadne komplikácie. Stačí pár surovín, chuť na sladké – a koláč, ktorý vás prekvapí, je na svete.
Príprava je mimoriadne svižná. Stačí pridať jabĺčka do cesta, vyliať ho na plech a šup s ním do rúry. „Ak máte radi jablkové pité, odteraz ho už nebudete robiť, lebo tento koláč je takmer bez roboty a chutí ešte lepšie,“ prezradila známa moderátorka.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 125–150 g polohrubej múky
- 60 g roztopeného masla
- 300 ml mlieka
- 500–800 g jabĺk
- ½ ČL sódy bikarbóny
Na videu je recept na jablkový koláč od Kalisovej. Zdroj: INSTAGRAM/miriam.kalisova
Postup:
- Vajcia s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny.
- Pridáme roztopené maslo a dobre premiešame.
- Vmiešame múku zmiešanú so sódou, potom prilejeme mlieko a všetko ešte raz prešľaháme.
- Ošúpané a na tenké plátky nastrúhané jablká pridáme do cesta a zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút – kým nie sú jablká krásne zlatisté.