Vôňa detstva na tanieri: TENTO RECEPT na marhuľový zázrak od Diany Hágerovej je hotový za 10 minút!

Diana Hágerová Roman Juraško
Na snímke Diana Hágerová a jej partner Roman Juraško. Zdroj: INSTAGRAM / dihager , INSTAGRAM /dihager , ISTOCK/Drbouz, koláž: istream
Reklama

Moderátorka Diana Hágerová odhalila rodinný poklad. A tým je marhuľový koláč, ktorý jej vždy pripomenie detstvo. Nielenže je pripravený za desať minút, ale rozvonia celý byt tak, že sa ocitnete späť vo svojej detskej izbe. Chcete kúsok sladkej nostalgie? Inšpirujte sa jej osvedčeným receptom.

Diana Hágerová tvrdí, že keď zacíti vôňu tohto koláča, akoby mala opäť desať rokov. Recept, ktorý si dnes pečie so svojimi deťmi, má pre ňu silnú emocionálnu hodnotu. „Maminka ho získala od milej susedy ešte ako tínedžerka. Aj teraz, po rokoch, stačí, že zacítim jeho vôňu, a mám opäť desať,“ prezradila pre Dobré jedlo.

Koláč je nielen chutný, ale je aj symbolom domova a rodinnej pohody. A čo je najlepšie? Príprava je bleskovo rýchla a zvládne ju každý.

Diana Hágerová
Na snímke Diana Hágerová. Zdroj: INSTAGRAM / dihager

Pripravený je za desať minút

Na prípravu tohto voňavého dezertu vám stačí len desať minút. Kým sa pečie, byt sa naplní sladkou marhuľovou arómou. Diana navyše tvrdí, že ovocie môžete podľa chuti meniť, marhule nahradiť broskyňami, čerešňami či slivkami.

Ak chcete zažiť tú pravú „vôňu domova“, tento koláč je presne to pravé.

marhuľový koláč s posýpkou príprava
Ilustračná fotografia. Zdroj: ISTOCK/Drbouz

Recept na marhuľový koláč podľa Diany Hágerovej

Ingrediencie:

  • 250 g práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • 500 g polohrubej múky
  • 125 g mäkkého masla
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • marhule (alebo iné obľúbené ovocie)

Postup:

  1. Cukor, múku a maslo prstami spracujte na sypkú posýpku. Štvrtinu odložte bokom.
  2. Do zvyšnej časti vmiešajte kypriaci prášok, vajcia a mlieko. Všetko dobre vymixujte.
  3. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie, naukladajte naň marhule a posypte odloženou posýpkou.
  4. Pečte pri 180 °C približne 40 až 45 minút, kým vrch krásne nezhnedne.
marhuľový koláč s posýpkou príprava
Ilustračná fotografia. Zdroj: ISTOCK/A_Lein

Užite si sladký návrat do detstva

Tento koláč je viac než len dezert. Je to spomienka, vôňa domova a radosť, ktorú môžete zdieľať s rodinou. Nech sa vaša kuchyňa rozvonia rovnako, ako tá u Diany!

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Recepty