Obľúbená televízna moderátorka Kvetka Horváthová opäť dokázala, že jej talent nekončí na obrazovkách. Tentoraz ohúrila fanúšikov skvelým a jednoduchým receptom na kuracie špízy, ktoré si zvládnete pripraviť aj v pohodlí domova a bez grilu.
Kvetka Horváthová nie je len profesionálna moderátorka známa z Telerána, ale aj milovníčka varenia a pečenia, ktoré pre ňu znamenajú viac než len každodennú povinnosť. V kuchyni nachádza pokoj, radosť a priestor na sebarealizáciu.
Ako sama hovorí, „varenie je pre mňa relax, rada sa doma zvŕtam v kuchyni,“ píše portál dobrejedlo.pluska.sk. Nedávno sa pochválila lahodným receptom na sladký dezert, ktorý navyše nemusíte piecť.
Ide o nepečenú matcha tortu s jahodami, ktorá spája moderný japonský čajový prášok s tradičnou ovocnou sviežosťou. Je to dezert, ktorý zaujme nielen chuťou, ale aj svojim vzhľadom.
Tentoraz sa moderátorka podelila na sociálnej sieti s receptom a pripravila ľahké a rýchle špízy z kuracieho mäsa, ktoré doplnila výbornou marinádou a výberom zeleniny.
Kuracie špízy podľa Kvetky Horváthovej
Ingrediencie:
- 600 – 700 g kuracie prsia
- 1 ks červená paprika
- 1 ks žltá paprika
- 1 – 2 ks stredná cuketa
- 8 – 10 ks šampiňóny
- 1 – 2 ks červená cibuľa
Ingrediencie na marinádu:
- 1 ČL soľ
- 0,5 ČL mleté farebné korenie
- 2 PL olej
- 3 PL sójová omáčka
- 3 PL med
- 5 – 6 strúčikov cesnaku
Príloha:
- 500 – 600 g ružové zemiaky
Postup:
- Kuracie prsia nakrájajte tak, aby sa vám dobre napichovali na špajle. Môžete použiť kovové špajle na grilovanie alebo drevené, v tom prípade ich pred pečením namočte na 30 minút do vody.
- Nakrájané prsia vložte do misky, pridajte soľ, korenie, olej, sójovú omáčku, med a pretlačený cesnak. Dobre premiešajte a nechajte aspoň 3 – 4 hodiny marinovať (ideálne je mäsko naložiť večer, nechať v omáčke do druhého dňa.)
- Ak chcete k mäsu podávať ako prílohu pečené zemiaky, dajte ich na pár minút variť do slanej vody.
- Zeleninu (papriku, cuketu, šampiňóny a cibuľu) nakrájajte tak, aby sa vám dobre napichovali, a nezabudnite ju posoliť.
- Marinované kúsky mäsa napichajte na špajle alebo kovové špízy striedavo so zeleninou.
- Pekáč alebo plech vysteľte papierom na pečenie, poukladajte naň špízy, ktoré polejte zvyškom marinády.
- Na plech tiež poukladajte predvarené zemiaky, prípadne i zeleninu, ktorá vám zostala.
- Pokvapkajte olejom a posypte soľou a korením. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 30 minút.
Zdroj: Instagram/kvetkah