Kuracie ŠPÍZY Kvetky Horváthovej tromfnú aj tie grilované. Podľa jej RECEPTU budú ŠŤAVNATÉ a upečené raz-dva

kvetka-horváthová-špízy
Moderátorka Kvetka Horváthová pripravila skvelé kuracie špízy v rúre. Foto: Instagram/kvetkah, Instagram/kvetkah, ilustračné/freepik/user6170755
Reklama

Obľúbená televízna moderátorka Kvetka Horváthová opäť dokázala, že jej talent nekončí na obrazovkách. Tentoraz ohúrila fanúšikov skvelým a jednoduchým receptom na kuracie špízy, ktoré si zvládnete pripraviť aj v pohodlí domova a bez grilu.

Kvetka Horváthová nie je len profesionálna moderátorka známa z Telerána, ale aj milovníčka varenia a pečenia, ktoré pre ňu znamenajú viac než len každodennú povinnosť. V kuchyni nachádza pokoj, radosť a priestor na sebarealizáciu.

Ako sama hovorí, „varenie je pre mňa relax, rada sa doma zvŕtam v kuchyni,“ píše portál dobrejedlo.pluska.sk. Nedávno sa pochválila lahodným receptom na sladký dezert, ktorý navyše nemusíte piecť.

Ide o nepečenú matcha tortu s jahodami, ktorá spája moderný japonský čajový prášok s tradičnou ovocnou sviežosťou. Je to dezert, ktorý zaujme nielen chuťou, ale aj svojim vzhľadom.

kvetka-horváthová
Moderátorka Kvetka Horváthová. Foto: Instagram/kvetkah

Tentoraz sa moderátorka podelila na sociálnej sieti s receptom a pripravila ľahké a rýchle špízy z kuracieho mäsa, ktoré doplnila výbornou marinádou a výberom zeleniny.

Kuracie špízy podľa Kvetky Horváthovej

Ingrediencie:

  • 600 – 700 g kuracie prsia
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks žltá paprika
  • 1 – 2 ks stredná cuketa
  • 8 – 10 ks šampiňóny
  • 1 – 2 ks červená cibuľa

Ingrediencie na marinádu:

  • 1 ČL soľ
  • 0,5 ČL mleté farebné korenie
  • 2 PL olej
  • 3 PL sójová omáčka
  • 3 PL med
  • 5 – 6 strúčikov cesnaku
Ilustračné foto. Zdroj: Freepik/pixel-shot.com

Príloha:

  • 500 – 600 g ružové zemiaky

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte tak, aby sa vám dobre napichovali na špajle. Môžete použiť kovové špajle na grilovanie alebo drevené, v tom prípade ich pred pečením namočte na 30 minút do vody.
  2. Nakrájané prsia vložte do misky, pridajte soľ, korenie, olej, sójovú omáčku, med a pretlačený cesnak. Dobre premiešajte a nechajte aspoň 3 – 4 hodiny marinovať (ideálne je mäsko naložiť večer, nechať v omáčke do druhého dňa.)
  3. Ak chcete k mäsu podávať ako prílohu pečené zemiaky, dajte ich na pár minút variť do slanej vody.
  4. Zeleninu (papriku, cuketu, šampiňóny a cibuľu) nakrájajte tak, aby sa vám dobre napichovali, a nezabudnite ju posoliť.
  5. Marinované kúsky mäsa napichajte na špajle alebo kovové špízy striedavo so zeleninou.
  6. Pekáč alebo plech vysteľte papierom na pečenie, poukladajte naň špízy, ktoré polejte zvyškom marinády.
  7. Na plech tiež poukladajte predvarené zemiaky, prípadne i zeleninu, ktorá vám zostala.
  8. Pokvapkajte olejom a posypte soľou a korením. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 30 minút.

Zdroj: Instagram/kvetkah

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Domáce celebrity