Známy herec Ivan Vojtek stvárnil desiatky postáv na divadelných doskách či pred televíznymi kamerami. Najviac ale vyniká v roli komedianta, ktorý rozveseľuje davy ľudí. „Tuli“, ako ho pod prezývkou poznáme, neustále srší dobrou náladou, pričom sa snaží pristupovať k životu s večným optimizmom.
Herec už dlhší čas žije s rodinou mimo Bratislavy, kde si vďaka rodinnému domčeku vypestoval vášeň k záhradkárčeniu. O svoju oázu pokoja, ako svoj priestor nazýva, sa poctivo stará a objavíte u neho množstvo plodín.
„Mám tu slivky, broskyne, hrušky, ringloty, egreše, josty, čerešne…,“ prezradil dávnejšie pre Lepšie Bývanie.
Hoci sa pôvodne zdráhal pridať do záhrady ďalší doplnok, ktorý dokonale slúži na oddych, všetko zmenilo až manželkino zavelenie. „Odkedy máme bazén, nechodíme na dovolenky. Mám tu all inclusive, len obslúžiť sa musím sám,“ hovorí so smiechom Tuli, ktorý si dal inštalovať bazén do záhrady až po šiestich rokoch.
Po tom, čo sa s rodinou odsťahoval z veľkomesta do Malinova, život v obci si nevie herec vynachváliť, dodávajú Dobré noviny. „Niet nad to vyjsť ráno len tak v trenkách, v tielku alebo ešte v pyžame, to je jedno… Vyjsť, odtrhnúť si papriku, zobrať dve, tri rajčiny, vytrhnúť si cibuľku a natrieť chlebík,“ prezrádza jeho ranný rituál, ktorým začína svoj deň.
Umelec je otcom dvoch dcér a okrem záhrady má ešte vášeň v rybolove. Taktiež je aj skvelým kuchárom a so svojimi receptami ohúril v nejednej kuchárskej relácii, dodáva portál Senior.
Pred rokmi hviezdil napríklad v šou Kamily Magálovej, kde odhalil tajomstvo jeho kuchyne. Pripravil si veľmi jednoduchý, no zato lahodný recept, ktorý sa ideálne hodí na nedeľný obed. Stačí pár ingrediencií a rodinu zasýtite plným hrncom.
Zapekané kurča na cibuli so smotanou podľa Ivana Vojteka
Ingrediencie:
- 1 celé kurča
- 6 cibúľ
- 1 kyslá smotana
- 2 šľahačkové smotany
- 600 g zemiakov
- soľ
- čierne korenie
- korenie na hydinu
Postup:
- Kurča rozporcujte, osoľte a okoreňte.
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kolieska.
- Zemiaky nakrájajte na plátky.
- Zmiešajte kyslú a obidve šľahačkové smotany.
- Do hlbšieho pekáča uložte vrstvu zemiakov, osoľte, pridajte vrstvu cibule, kuracie mäso, znova vrstvu cibule a zalejte polovicou smotanovej zmesi.
- Nakoniec dajte vrstvu zemiakov a všetko zalejte zvyškom smotanovej zmesi.
- Pečte v rúre vyhriatej na 220°C asi 45 minút prikryté. Následne odkryte a dopekajte 15 minút.