YouTuber zverejnil jednoduchý recept na „dokonalé“ pečené zemiaky, ktorý si fanúšikovia nemôžu vynachváliť.
Pečené zemiaky sú obľúbenou prílohou rôznych jedál. S jedným nenápadným, no účinným trikom však môžu byť ešte chutnejšie. YouTuber Pinch of Mint zverejnil svoj recept na „najchrumkavejšie“ zemiaky, ktoré podľa neho vyjdú vždy. Recept je veľmi jednoduchý a spočíva hlavne v technike, nie v surovinách. Informuje o tom portál Express.co.uk.
Základom sú obyčajné suroviny
V tomto recepte je najdôležitejšie použiť obyčajné suroviny – zemiaky, soľ, jedlú sódu (nie prášok do pečiva) a husaciu masť. Rozdiel je totiž len v spôsobe varenia, nie v surovinách.
„Tento recept zaručuje najchrumkavejšie a najjemnejšie pečené zemiaky, aké ste kedy ochutnali,“ tvrdí YouTuber.
Trik, ktorý mení všetko
Zemiaky najprv prekrojíte na polovicu a vložíte do hrnca. Potom by ste mali pridať lyžičku jedlej sódy a štipku soli. K tomu nalejete vodu a následne si váš sporák nastavíte na najvyšší výkon, aby voda začala vrieť rýchlo.
Keď voda dosiahne bod varu, môžete plameň stíšiť na minimum a nechať zemiaky len bublať približne 20 až 25 minút.
Dôležitá je sóda
Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C a na plech pridáte približne 100 gramov husacej masti, ktorú je potrebné nechať rozpáliť.
Keď je tuk horúci, opatrne vložte zemiaky na plech a dôkladne ich v ňom obaľte. Dôležité je, aby medzi kúskami ostal dostatočný priestor – iba tak budú prepečené z každej strany.
15 minút
Zemiaky sa pečú celkovo 45 minút. Každých 15 minút ich však treba obrátiť a znovu prevrstviť tukom. Na dochutenie pritom môžete využiť soľ zmiešanú s rozmarínom a tymianom.