Zdena Studenková prezradila svoj OSVEDČENÝ RECEPT. TOTO je francúzsky šalát, ktorý zvládne každý!

Zdroj: INSTAGRAM / zdenastudenkova.official
Reklama

Herečka Zdena Studenková je známa svojím dôrazom na štýl – nielen v móde, ale aj v kuchyni. V lete nedá dopustiť na ľahké, svieže jedlá a medzi jej favoritov patrí francúzsky letný šalát, ktorý si pripravuje podľa vlastného receptu. Kombinuje v ňom eleganciu francúzskej kuchyne s dôrazom na čerstvosť a jednoduchosť. Tento šalát je ideálny na horúce dni. 

Inšpiráciou jej bola babička

V rozhovore pre SME sa vyjadrila, že jej mama, ale aj babka boli výbornými kuchárkami. Najviac sa teda naučila od nich, no najviac kuchárskych spomienok má práve so svojou babičkou: „Babička bola veľmi dobrá a pracovitá osoba a čo si pamätám, najlepšia kuchárka na svete. Keď som ráno odchádzala do školy, nikdy sa nezabudla opýtať: ,Zdenka, čo chceš na obed?‘ No a ja som si vybrala. Nič jednoduché. Napríklad fazuľovú polievku so širokými slížami, lyžica v nich musela stáť. Alebo parené buchty s marhuľovým lekvárom, posypané makom a poliate roztopeným maslom.“

Herečka, ktorá vládne aj kuchyni

Ako sama hovorí, rada modernizuje klasické recepty: „Staré recepty som zrekonštruovala, dnes už napríklad nepoužívam filé či rastlinné tuky, ale krásny kus bielej tresky a maslo,“ prezradila v minulosti pre Varechu.

Kuchárka plná inšpirácie

Dnes má Zdena Studenková na konte niekoľko kuchárskych kníh plných receptov, ktoré osobne vyskúšala. Medzi nimi je aj jednoduchý recept na francúzsky letný šalát.

Zdena Studenková
Zdena Studenková. Zdroj: FB/Zdena Studenková (official fans website),Zdena Studenková (official fans website)

Recept na francúzsky letný šalát

Ingrediencie

  • 3 PL olivového oleja
  • 2 PL balzamikového octu
  • 1 ČL francúzskej horčice
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 konzerva tuniaka
  • 2 – 3 zemiaky
  • zelená uhorka
  • 4 rajčiny
  • 3 papriky
  • 10 – 15 čiernych olív podľa preferencie
  • 1 – 2 vajcia

Postup

  • Zemiaky uvaríme v šupke a následne ich obielime a pokrájame.
  • Následne si uvaríme vajíčka natvrdo, obielime ich a taktiež pokrájame.
  • Zeleninu nakrájame na kolieska.
  • Spojíme ju so zemiakmi a vajíčkami.
  • Olej s octom a horčicou vyšľaháme so soľou a s korením a touto zmesou zalejeme zeleninu.
  • Na koniec všetko dobre premiešame a vrch posypeme tuniakom.
Na snímke Zdena Studenková, ktorá získala mimoriadnu cenu. Zdroj: Facebook/Zdena Studenková (official fans website)

Zdroj: Aj varenie je umenie (Zdena Studenková)

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis