REVOLÚCIA vo varení zeleniny. Teplovzdušná fritéza DOKÁŽE z mrazeného hrášku vyčarovať dokonalú prílohu!

Zdroj: Canva
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Mrazený hrášok je dostupnou a praktickou alternatívou k čerstvému, ktorá vám umožní vychutnať si zeleninu kedykoľvek. Nemusíte pritom robiť kompromisy v chuti ani sa báť, že sa pri varení rozvarí.

Hoci je najčastejšou metódou prípravy zeleniny, ako je brokolica či rôzne druhy kapusty, varenie vo vode, food bloggerka Katie Vine z Dinners Done Quick odporúča skúsiť iný prístup: teplovzdušnú fritézu. „Ak je hrášok správne pripravený v teplovzdušnej fritéze, vyjde jemný, šťavnatý a dokonalý ako príloha,“ vysvetľuje Katie.

V jej recepte sa hrášok kombinuje s prosciuttom, parmezánom a šalotkou, no podľa Katie je táto zelenina veľmi variabilná a dokáže sa prispôsobiť rôznym chutiam.

Hrášok môžete pripraviť rýchlo, bez rizika, že stratí šťavnatosť a chuť, ktorá ho robí obľúbenou prílohou. Informuje o tom portál Express.co.uk.

Ako zabrániť, aby hrášok padal v teplovzdušnej fritéze?

Katie upozorňuje na jednu dôležitú vec – vzhľadom na svoju veľkosť môže hrášok prepadávať cez otvory koša air fryera. „Môžete vybrať rošt, alebo vložiť do koša oven-safe misku, ktorá hrášok podrží,“ radí.

Ingrediencie pre štyri porcie

  • 2 šálky mrazeného hrášku
  • 85 g prosciutta, nakrájaného na malé kúsky alebo pásiky
  • 1 šalotka, jemne nakrájaná
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky kuracieho bujónového prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli (voliteľné)
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu

Postup prípravy

  • Predhrejte v teplovzdušnej fritéze na 180 °C. Do oven-safe misky vhodnej do fritézy vložte prosciutto a šalotku.
  • Prosciutto a šalotku pečte 7 minút pri 180 °C, kým nezačnú hnednúť. „Prosciutto a šalotka sa tak karamelizujú bez toho, aby hrášok zhorel,“ poznamenáva Katie. Ak nechcete karamelizované prísady, môžete ich pridať až ku hrášku.
  • Medzitým zmiešajte v strednej miske hrášok, cesnakový prášok, bujón, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Dobre premiešajte.
  • Po uplynutí času pridajte hrášok k prosciuttu a šalotke v air fryeri a premiešajte. Pečte ďalšie 3–5 minút, kým hrášok nebude horúci, ale stále šťavnatý. „Keď hrášok začne vráskaviť, stráca vlhkosť a môže vyschnúť,“ upozorňuje Katie. Kontrolujte ho po 3 minútach a potom každú minútu.
  • Pre chrumkavý hrášok odstráňte prebytočnú vlhkosť a pridajte trochu oleja.
  • Na záver posypte nastrúhaným parmezánom a podávajte s citrónovými plátkami podľa chuti.
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti