Rakovina je novodobým strašiakom ľudí a niet divu! Na Slovensku ročne diagnostikujú približne 40 000 nových prípadov tohto zákerného ochorenia. Aj niektoré potraviny majú zásadný vplyv na to, či sa táto choroba u človeka rozvinie. Najnovšie výskumy dokazujú, že jedna potravina, ktorú máte určite aj vo svojej špajze dokáže zničiť rakovinové bunky!
Ako uvádza web zdravie.pravda.sk, jeden z prírodných liekov máme totiž priamo pod nosom a to vo svojej špajze, či chladničke. Jeden z výskumov totiž zistil prevratnú vec! Obyčajná zelenina, ktorú možno konzumujeme každý deň môže účinne bojovať proti rakovine!
Vedci najnovšie začali skúmať účinky obyčajnej červenej cibule, ktorá je často súčasťou našich jedálničkov. Odborníci z University of Guelph v Ontáriu začali podrobne študovať túto jemne pikantnú cibuľu a výsledky sú skutočne ohromujúce!

Podľa nich má červená cibuľa úžasnú schopnosť ničiť rakovinové bunky, pričom vykonali testy na piatich rôznych druhoch cibule, vrátane tej červenej. Najúčinnejšia proti rakovine je cibuľa, ktorá má názov Ruby Ring. Má totiž najsilnejšie protirakovinové vlastnosti.
Ako uvádza zdravie.pravda.sk, účinok červenej cibule nebol testovaný len na jednom type zhubných buniek. Experimentovalo sa s bunkami rakoviny hrubého čreva, ktoré priniesli povzbudivé výsledky. Ukázalo sa, že táto cibuľa je mimoriadne účinná aj pri bunkách rakoviny prsníka.

Prečo je však červená cibuľa tak účinná v boji s rakovinovými bunkami? Má totiž bohaté zloženie – obsahuje kvercetín, ktorý sa už dlhšie spája s liečbou srdcových chorôb, kontrole cukrovky a tiež zmierňovaním astmy. Ďalšou dôležitou zložkou cibule je tiež antokyán. „Antokyán zohráva kľúčovú úlohu pri dodávaní farby ovociu a zelenine, takže dáva zmysel, že červená cibuľa, ktorá má najtmavšiu farbu, by mala mať najväčšiu silu v boji proti rakovine.“ uviedol jeden z autorov štúdie, Abdulmonem Murayyan.


