Ako najlepšie pripraviť mrazený hrášok? Toto robíte ZLE! Naučte sa tajný TRIK, ktorý zlepší jeho chuť

Zdroj: pixabay.com, Freepik
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Zabudnite na zdĺhavé rozmrazovanie! Ukážeme vám, ako pripraviť mrazený hrášok rýchlo a chutne, bez zbytočnej straty vitamínov.

Varenie hrášku: Mýtus o najlepšom spôsobe prípravy

Mrazený hrášok je rýchla a praktická zelenina, ktorú často pripravujeme varením vo vode. No podľa skúseností kuchárky a spoluzakladateľky obľúbeného portálu Favorite Family Recipes, Ericy Walker, toto nemusí byť najlepší spôsob, ako z hrášku vyťažiť maximum chutí. Informuje o tom portál Express.co.uk.

„Varenie hrášku vo vode spôsobuje, že je potom mdlý a rozvarený,“ vysvetľuje Erica. „Existuje správny spôsob, ako ho pripraviť – a nie je to varenie. Za menej než desať minút môžete mať sladký, chrumkavý a jasne zelený hrášok.“

Smaženie ako tajný trik na vynikajúcu chuť

Namiesto varenia v hrnci odporúča hrášok rýchlo orestovať na panvici s trochou masla. Tento spôsob prípravy nielenže zvýrazní prirodzenú sladkosť hrášku, ale zároveň mu dodá príjemnú textúru, pričom hrášok zostane jemne pevný, nie rozvarený a kašovitý. „Varenie hrášku vo vode nielenže riedi jeho chuť, ale tiež spôsobuje stratu vitamínov C a B, ktoré sa rozpúšťajú vo vode,“ dodáva Erica. „Smažením na masle tieto živiny zostanú zachované a vychutnáte si tak chutnejšiu a zdravšiu zeleninu.“

Rýchly recept na chutný orestovaný hrášok

Budete potrebovať:

  • 1 balík mrazeného hrášku
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 6 lyžíc masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Na veľkej panvici rozohrejte maslo. Pridajte hrášok, cesnak a cukor – cukor síce môže znieť nezvyčajne, no pomáha zvýrazniť prirodzenú sladkosť a neutralizuje miernu horkosť hrášku.
  • Orestujte na strednom ohni asi 5–7 minút, občas premiešajte, aby sa hrášok nepripálil.
  • Po uvarení odstavte z ohňa a dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Prečo tento trik funguje?

Smaženie je rýchlejšie ako čakanie, kým voda zovrie, a zároveň udrží hrášok v lepšej textúre. Maslo hrášku dodáva bohatú chuť, ktorá sa varením stratí. Pridaný cukor zase jemne vyváži horkastú príchuť, ktorú môžu mať mrazené hrášky.

Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1