Ako najlepšie pripraviť mrazený hrášok? Toto robíte ZLE! Naučte sa tajný TRIK, ktorý zlepší jeho chuť

Zdroj: pixabay.com, Freepik
Reklama

Zabudnite na zdĺhavé rozmrazovanie! Ukážeme vám, ako pripraviť mrazený hrášok rýchlo a chutne, bez zbytočnej straty vitamínov.

Varenie hrášku: Mýtus o najlepšom spôsobe prípravy

Mrazený hrášok je rýchla a praktická zelenina, ktorú často pripravujeme varením vo vode. No podľa skúseností kuchárky a spoluzakladateľky obľúbeného portálu Favorite Family Recipes, Ericy Walker, toto nemusí byť najlepší spôsob, ako z hrášku vyťažiť maximum chutí. Informuje o tom portál Express.co.uk.

„Varenie hrášku vo vode spôsobuje, že je potom mdlý a rozvarený,“ vysvetľuje Erica. „Existuje správny spôsob, ako ho pripraviť – a nie je to varenie. Za menej než desať minút môžete mať sladký, chrumkavý a jasne zelený hrášok.“

Smaženie ako tajný trik na vynikajúcu chuť

Namiesto varenia v hrnci odporúča hrášok rýchlo orestovať na panvici s trochou masla. Tento spôsob prípravy nielenže zvýrazní prirodzenú sladkosť hrášku, ale zároveň mu dodá príjemnú textúru, pričom hrášok zostane jemne pevný, nie rozvarený a kašovitý. „Varenie hrášku vo vode nielenže riedi jeho chuť, ale tiež spôsobuje stratu vitamínov C a B, ktoré sa rozpúšťajú vo vode,“ dodáva Erica. „Smažením na masle tieto živiny zostanú zachované a vychutnáte si tak chutnejšiu a zdravšiu zeleninu.“

Rýchly recept na chutný orestovaný hrášok

Budete potrebovať:

  • 1 balík mrazeného hrášku
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 6 lyžíc masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Na veľkej panvici rozohrejte maslo. Pridajte hrášok, cesnak a cukor – cukor síce môže znieť nezvyčajne, no pomáha zvýrazniť prirodzenú sladkosť a neutralizuje miernu horkosť hrášku.
  • Orestujte na strednom ohni asi 5–7 minút, občas premiešajte, aby sa hrášok nepripálil.
  • Po uvarení odstavte z ohňa a dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Prečo tento trik funguje?

Smaženie je rýchlejšie ako čakanie, kým voda zovrie, a zároveň udrží hrášok v lepšej textúre. Maslo hrášku dodáva bohatú chuť, ktorá sa varením stratí. Pridaný cukor zase jemne vyváži horkastú príchuť, ktorú môžu mať mrazené hrášky.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Recepty