Upiecť dokonalé a chrumkavé kura si nevyžaduje zvláštnu vedu. Pri dodržaní správnych a jednoduchých postupov vyčarujete na váš tanier dokonalý nedeľný obed pre celú rodinu.
Moderátorka Miriam Kalisová piekla kuriatko v celosti už pomerne dávno. Keďže rodina najviac túži po stehnách alebo krídelkách, pri príprave používa iba tie, píšu Dobré noviny.
Jej postup pečenia sa môže líšiť od zaužívaných alebo tých, ktoré máte načítanie z kuchárskych kníh. Ako vysvetlila, dbá na jednu dôležitú vec, ktorá jej zaručí fantasticky chrumkavú kožku na kurčati.
Príprava nezaberie veľa času
V čom tkvie tajomstvo úspechu? „Základ je podľa mňa dobre narezať stehná na začiatku okolo kosti, budete tak mať oveľa väčšiu plochu ochuteného a pekne pripečeného mäska,“ ozrejmila moderátorka na sociálnej sieti.
Tipy a recepty, ktoré s fanúšikmi zdieľa na sociálnej sieti, inšpirujú nejedného fajnšmekra. Pokiaľ chcete dosiahnuť dokonalosť, príprava chrumkavého kuraťa spočíva v trpezlivosti.
Samotná príprava pritom nezaberie priveľa času, kľúčovým faktorom je zvolený proces pečenia. Práve vďaka nemu bude koža kuraťa na konci kvalitne prepečená a chutná.
Pokiaľ už budete mať po nedeľnom obede a dostanete chuť na niečo sladké pod zub, využite teplo v rúre na upečenie lahodného jablkového koláča, ktorý zvládnete „ľavou zadnou“.
Chrumkavé pečené kurča podľa Miriam Kalisovej
Ingrediencie:
- kuracie stehná
- mletá červená paprika
- olivový olej
- maslo
Postup:
- Kuracie stehná poriadne osušíme a okolo kosti narežeme tak, aby sa soľ dostala úplne všade.
- Poriadne posolíme z obidvoch strán, do dlaní si nasypeme mletú červenú papriku a vmasírujeme ju do stehien spolu s olivovým olejom.
- Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov. Po 20 minútach stehná otočíme a dáme ich znova piecť.
- Po ďalších 20 minútach znova otočíme a na kožu poukladáme maslo, dáme piecť na 20 minút pri 220 stupňoch.
Zdroj: Instagram/miriam.kalisova