Dubajská zmrzlina v BRATISLAVE za 5 eur: Ľudia sú POBÚRENÍ „Ceny ako v Dubaji?!“

Ilustračná foto
Zdroj: Unsplash/freepik
Reklama

Letná sezóna sotva začala a v Bratislave je už horúco – nielen kvôli teplotám, ale aj kvôli jednej zmrzlinárni, ktorá si za jeden kopček účtuje 5 eur. Ide o príchuť inšpirovanú virálnym trendom dubajskej čokolády, ktorá zaplavila sociálne siete aj menu viacerých kaviarní. Teraz sa dostala aj do vitríny I Nonni Gelateria na Laurinskej ulici. Reakcie ľudí sú zmiešané – niektorí sú nadšení, iní pobúrení.

Dubajská čokoláda ako nový trend

Dubajská čokoláda sa v posledných mesiacoch stala skutočným hitom. Ide o zmes jemnej čokolády, slaných pistácií a chrumkavého kadayif cesta – teda surovín, ktoré sú samy o sebe pomerne drahé a náročné na spracovanie. Z tejto kombinácie vznikajú populárne produkty ako dubajské cappuccino, palacinky, jahody a najnovšie aj zmrzlina.

Aj v I Nonni sa rozhodli naskočiť na vlnu tohto trendu – no s vlastnými pravidlami. Informoval portál Refresher.

Prečo stojí kopček toľko ako obed?

Cena jedného kopčeka tejto luxusnej zmrzliny dosahuje 5 eur, čo mnohých zákazníkov zaskočilo. Niektorí prirovnávajú túto sumu k plnohodnotnému obedu. Cenu zmrzliny mnohí okomentovali aj na sociálnej sieti. Majiteľ prevádzky, Talian Peppe, však argumentuje náročnosťou prípravy aj výnimočnosťou ingrediencií.

„Nami stanovená cena bola použitá z rôznych dôvodov, najprv pre vysokú cenu a kvalitu suroviny a potom pre dlhý čas výroby a montáže. Výroba jednej vane dubajskej čokolády nám trvá asi 4 hodiny a ako jediní to robíme bez polotovarov,“ vysvetľuje Peppe.

dubajská čokoláda zmrzlina
Zdroj: Instagram/Dejepisinak

Zároveň zdôrazňuje, že nechce obhajovať vysoké ceny iných prevádzok, ktoré podľa neho pracujú s menej kvalitnými surovinami: „Príprava je dosť zložitá a preto tá vysoká cena. Tým však neospravedlňujem vysokú cenu iných zmrzlinární, ktoré majú výrobok vyrobený z polotovarov a nízkej kvality, ale za vysokú cenu,“ dodáva.

Nie každý deň bude dostupná

Dubajská zmrzlina bola pôvodne predstavená ako limitovaná edícia. Záujem však predčil očakávania, a tak ju majiteľ plánuje ponechať v ponuke počas celej sezóny – no s jednou výhradou. Nebude dostupná každý deň.

„Výroba je náročná, takže ju nebudeme mať vždy vo vitríne,“ potvrdil Peppe.

Zmrzlina alebo zážitok?

Otázka teda neznie len „koľko?“, ale aj „za čo?“. Pre niekoho ide o výnimočný chuťový zážitok, ktorý sa oplatí skúsiť aspoň raz. Iný radšej ostane pri klasickej vanilkovej za dve eurá. Tak či onak, dubajská zmrzlina v Bratislave je dôkazom, že aj obyčajný kopček môže vyvolať neobyčajnú diskusiu.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti