Hľadáte inšpiráciu na sladké recepty? TOTO sú obľúbené letné koláče našich CELEBRÍT, ktoré zvládne každý!

Zdroj: https://www.instagram.com/emma.tekelyova/?hl=sk , https://www.instagram.com/dansovia_tanecna_akademia/ , https://www.instagram.com/aneta_pariskova_official/ , Pinterest
Reklama

Leto je časom ľahších jedál, no túžba po sladkom si neberie prázdniny. Ak sa vám nechce tráviť horúce dni v kuchyni, siahnite po osvedčených receptoch známych osobností. Cheesecake od Emmy Tekelyovej, čerešňová bublanina Anety Pariškovej či smotanová torta Petra Modrovského – všetky potešia nielen chuťové bunky, ale aj oko. A čo je najlepšie? Ich príprava je rýchla a jednoduchá.

Cheesecake Emmy a Emy Tekelyových

Kto by odolal nepečenému koláču, ktorý sa rozplýva na jazyku? Emma Tekelyová so svojou dcérou Emou siahli po overenej klasike – krémovom cheesecaku so sviežim ovocím a mandľovou posýpkou. Informuje o tom portál Plus jeden deň.

emma tekely
Zdroj: Instagram/emma.tekelyova

Ingrediencie

Na cesto:

  • 300 g maslových celozrnných sušienok,
  • 120 g rozpusteného masla.

Na krém:

  • 750 g tvarohu bez tuku,
  • 200 g syru Lúčina,
  • 250 ml kyslej smotany alebo bieleho jogurtu,
  • 5 vajec,
  • 80 g hnedého cukru,
  • štipka soli,
  • 2 balíčky vanilkového cukru.

Na ozdobu:

  • 500 g čerstvého ovocia (jahody, maliny, ríbezle, čučoriedky),
  • 50 g opražených mandľových lupienkov.

Postup

Príprava korpusu: Sušienky rozdrvte (napr. v mikroténovom vrecku s pomocou tĺčika na mäso), zmiešajte s rozpusteným maslom a natlačte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (cca 26 cm). Predpečte 10 minút pri 160 °C.

Príprava krému: V mise vymiešajte tvaroh, Lučinu, smotanu (alebo jogurt), cukor, vajcia, soľ a vanilkový cukor do hladkého krému. Ten vylejte na korpus a pečte približne hodinu pri 160 °C.

Dekorácia: Po vychladnutí ozdobte povrch ovocím a mandľovými lupienkami. Podľa chuti môžete potrieť rozpustenou želatínou. Cheesecake nechajte cez noc v chladničke, aby stuhol.

TIP: Ak nahradíte smotanu bielym jogurtom, koláč bude šťavnatejší a o niečo ľahší.

Čerešňová bublanina Anety Sedlmair Pariškovej

Obľúbená televízna moderátorka Aneta Sedlmair Parišková stavila na tradíciu a jej bublanina s čerešňami vonia detstvom, no má aj modernú úpravu.

aneta parišková
Zdroj: Instagram/aneta_pariskova_official

Ingrediencie

  • 1 kg vykôstkovaných čerešní,
  • 400 g polohrubej múky,
  • 300 g práškového cukru,
  • 6 vajec,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 1,5 dl slnečnicového oleja,
  • 1,5 dl vody,
  • vanilka

Postup

Príprava cesta: V mise vymiešajte vajcia s cukrom a vanilkou. Postupne pridajte olej, vodu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pečenie: Hotové cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladajte čerešne, ktoré predtým krátko vychlaďte v chladničke. Pečte v rúre predhriatej na 160 – 170 °C, kým povrch nebude zlatistý.

TIP: Skúste ešte pred pečením nalámať na vrch čokoládu. Koláč bude extra sladký a deti ho takto zbožňujú.

Smotanová torta Petra Modrovského

Tanečník a porotca Peter Modrovský stavil na dezert, ktorý zvládnete aj bez rúry. Ideálna voľba na horúce letné dni, keď túžite po niečom sladkom, ale osviežujúcom.

Peter Modrovský
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Ingrediencie

  • 2 balíky guľatých piškót,
  • 3 ks kyslej smotany (250 g balenia),
  • 2 balíčky vanilkového cukru,
  • 6 lyžíc práškového cukru,
  • 1 ananásový kompót,
  • čerstvé jahody,
  • kakaový prášok.

Postup

Prvá vrstva: Na dno tortovej formy poukladajte piškóty a pokvapkajte ich šťavou z ananásového kompótu. Pridajte vrstvu ovocia – ananás a jahody.

Smotanový krém: Vymiešajte smotanu s cukrami a nalejte ju na ovocnú vrstvu.

Druhá vrstva: Opäť pridajte piškóty, ovocie a zvyšok smotany. Povrch zarovnajte a posypte kakaovým práškom. Nakoniec ozdobte čerstvými jahodami.

TIP: Do smotany môžete pridať aj kakao alebo škoricový cukor. Torta dostane nový rozmer a získa špeciálnu arómu.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Pre ženy