Takýmto domácim spôsobom pripravená verzia kuracieho mäsa so soľou a korením sa dá pripraviť vo fritéze. Príprava trvá len 15 minút – ideálne na rýchle jedlo počas týždňa pre celú rodinu.
Vychutnajte si radosť z čínskeho jedla bez výčitiek svedomia vďaka tomuto zdravšiemu receptu na kuracie mäso so soľou a korením pripravenému vo fritéze, ktorý je ideálny na rýchlu a chutnú večeru.
Toto domáce kuracie so soľou a korením je zaujímavou zmenou, pretože príprava trvá len 15 minút a varenie 32 minút.
Tento recept je určený pre štyri osoby, čo z neho robí ideálne jedlo pre celú rodinu. Skvele sa hodí k jazmínovej ryži.
Ingrediencie:
- 400 g kuracích stehien bez kože a kostí, nahrubo nakrájaných
- 1,5 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
- Štvrť čajovej lyžičky Szechuan korenia, rozdrveného (alebo použite čierne korenie)
- 1 čajová lyžička čínskej zmesi piatich korenín
- 1 červená chilli paprička (jemne nakrájaná)
- 2 červené papriky (nahrubo nakrájané)
- 6 jarných cibuliek (4 nahrubo nakrájané, 2 nakrájané na diagonálne plátky)
- 1,5 čajovej lyžičky olivového oleja
- 2 pak choi (oddelené listy)
- 1/2 polievkovej lyžice medu
- 1 polievková lyžica Shaohsing ryžového vína
- Uvarená ryža a sójová omáčka na podávanie
Postup:
Predhrejte vzduchovú fritézu na 200 °C. V miske zmiešajte kuracie mäso s kukuričným škrobom, štvrť čajovou lyžičkou soli, sečuánskym korením a práškom z piatich korenín. Kuracie mäso vložte do koša fritézy a varte 15 minút, alebo až kým nebude úplne uvarené. Po dokončení preložte mäso na tanier a odložte na bok.
Potom vložte nakrájanú chilli papričku, papriky a jarné cibuľky do misky. Pokvapkajte olivovým olejom, následne zmes vložte do koša fritézy a varte 10 minút. Po tejto dobe pridajte listy pak choi (známa aj ako bok choy, je druh kapusty) a varte ďalších 5 minút.
Keď bude všetko uvarené, presuňte zeleninu do misky a zmiešajte s kuracím mäsom, medom a ryžovým vínom. Všetko dobre premiešajte, potom zmes vložte späť do fritézy a varte ďalšie 2 minúty. Na záver posypte zvyšnou jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou a sójovou omáčkou.