Jednoduchý recept na kuracie prsia so soľou a korením vo FRITÉZE: Inšpirovaný klasickou ČÍNSKOU kuchyňou

kura, Čína, mäso
Jednoduchý recept na kuracie mäso. Zdroj: Unsplash/ Aditya Romansa, Freepik/KamranAydinov
Reklama

Takýmto domácim spôsobom pripravená verzia kuracieho mäsa so soľou a korením sa dá pripraviť vo fritéze. Príprava trvá len 15 minút – ideálne na rýchle jedlo počas týždňa pre celú rodinu.

Vychutnajte si radosť z čínskeho jedla bez výčitiek svedomia vďaka tomuto zdravšiemu receptu na kuracie mäso so soľou a korením pripravenému vo fritéze, ktorý je ideálny na rýchlu a chutnú večeru.

Toto domáce kuracie so soľou a korením je zaujímavou zmenou, pretože príprava trvá len 15 minút a varenie 32 minút.

Zdroj: Freepik

Tento recept je určený pre štyri osoby, čo z neho robí ideálne jedlo pre celú rodinu. Skvele sa hodí k jazmínovej ryži.

Ingrediencie:

  • 400 g kuracích stehien bez kože a kostí, nahrubo nakrájaných
  • 1,5 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
  • Štvrť čajovej lyžičky Szechuan korenia, rozdrveného (alebo použite čierne korenie)
  • 1 čajová lyžička čínskej zmesi piatich korenín
  • 1 červená chilli paprička (jemne nakrájaná)
  • 2 červené papriky (nahrubo nakrájané)
  • 6 jarných cibuliek (4 nahrubo nakrájané, 2 nakrájané na diagonálne plátky)
  • 1,5 čajovej lyžičky olivového oleja
  • 2 pak choi (oddelené listy)
  • 1/2 polievkovej lyžice medu
  • 1 polievková lyžica Shaohsing ryžového vína
  • Uvarená ryža a sójová omáčka na podávanie

Postup:

Predhrejte vzduchovú fritézu na 200 °C. V miske zmiešajte kuracie mäso s kukuričným škrobom, štvrť čajovou lyžičkou soli, sečuánskym korením a práškom z piatich korenín. Kuracie mäso vložte do koša fritézy a varte 15 minút, alebo až kým nebude úplne uvarené. Po dokončení preložte mäso na tanier a odložte na bok.

Potom vložte nakrájanú chilli papričku, papriky a jarné cibuľky do misky. Pokvapkajte olivovým olejom, následne zmes vložte do koša fritézy a varte 10 minút. Po tejto dobe pridajte listy pak choi (známa aj ako bok choy, je druh kapusty) a varte ďalších 5 minút.

Keď bude všetko uvarené, presuňte zeleninu do misky a zmiešajte s kuracím mäsom, medom a ryžovým vínom. Všetko dobre premiešajte, potom zmes vložte späť do fritézy a varte ďalšie 2 minúty. Na záver posypte zvyšnou jarnou cibuľkou a podávajte s ryžou a sójovou omáčkou.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti