Nedávno sme vám priniesli výnimočný recept na rebarborový koláč podľa obľúbenej herečky Kamily Magálovej, ktorý si okamžite získal vaše sympatie. Dnes vám ponúkame ďalší sladký poklad z jej kuchyne – neodolateľný obrátený jablčník, ktorý herečka pravidelne pripravuje pre svojich vnukov. Tento jednoduchý, no výnimočne chutný koláč si získal nielen srdcia jej najbližších, ale aj čitateľov magazínu Dobré jedlo.
„Tento koláč robím veľmi často – je rýchly, jednoduchý a vždy sa po ňom len zapráši,“ prezradila pani Magálová s úsmevom. Jej domáci recept, ktorý s radosťou poskytla všetkým nadšencom pečenia, má všetky predpoklady stať sa stálicou aj vo vašej kuchyni. Okrem toho, že je nenáročný na prípravu, vám jeho vôňa a chuť prinesú do domácnosti kúsok teplého domova a spomienok na detstvo.
Kamilin jednoduchý obrátený jablčník
Množstvo: na jeden plech | Príprava: 20 minút | Pečenie: 20 minút
Ingrediencie:
- 8 jabĺk
- 1 balíček škoricového cukru
- 4 vajcia
- 250 g trstinového cukru
- 100 ml vody
- 100 ml rastlinného oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
Postup:
- Jablká nastrúhajte nahrubo a rovnomerne rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypte ich škoricovým cukrom.
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte vodu a olej.
- Postupne zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto nalejte na vrstvu jabĺk a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte približne 20 minút.
- Po upečení koláč otočte „hore nohami“ a ešte teplý ho môžete poliať čokoládovou polevou alebo poprášiť práškovým cukrom.
Tip: Koláč je výborný aj na druhý deň – ak vám teda nejaký zostane.