Obľúbená moderátorka Kvetka Horváthová opäť dokázala, že jej talent sa neobmedzuje len na televízne obrazovky. Tentoraz si získala srdcia fanúšikov receptom na jemný čokoládovo-kokosový koláč, ktorý zvládnete pripraviť bleskovo. Vonia po exotike a okamžite vás dostane!
Kvetka Horváthová je známa nielen svojím šarmom pred kamerami, ale aj láskou k vareniu a pečeniu. Sama priznáva, že pečenie je pre ňu relaxom a skvelým spôsobom, ako objavovať nové chute a kombinácie.
Kuchyňa je pre ňu miesto radosti a oddychu
„Milujem aj tradičné recepty, ale rada skúšam aj nové veci. Baví ma experimentovať v kuchyni a objavovať nové kombinácie chutí, vôní, farieb. Pečenie je pre mňa koníček a veľký relax,“ prezradila pre portál Dobruchut.sk. Nápady často čerpá aj priamo zo zákulisia Telerána.
Viac než 138-tisíc fanúšikov ju na Instagrame sleduje, čím ich neustále inšpiruje.
Varenie a pečenie sú pre Kvetku doslova rodinnou tradíciou. Vyrastala v prostredí, kde sa jedlo vždy pripravovalo s láskou a veľkou dávkou zručnosti.
Recepty má v krvi od detstva
„Babička skvele varila a piekla, moja mamina je tiež výborná kuchárka, ocino robí fantastickú fazuľovú polievku s údeným mäsom či huspeninu. A všetci v rodine milujeme, keď sa môžeme spolu stretnúť pri dobrom jedle,“ priznala pre Varechu.
Čokoládovo-kokosový hit, ktorý musíte skúsiť!
Najnovšie zdieľala na Instagrame recept na jednoduchý, ale pôsobivý čokoládovo-kokosový koláč, ktorý sa stal okamžitým hitom. Fanúšikovia jej pod príspevkom písali nadšené komentáre. „Kvetka, tak tento naozaj urobím. Úplne super inšpirácia,“ pochválila ju jedna diváčka.
Ako si pripraviť čokoládovo-kokosový koláč od Kvetky Horváthovej?
Ingrediencie na kokosovú plnku:
- 1 liter mlieka
- 5 PL kryštálového cukru
- 7 PL detskej krupice
- 100 g bielej čokolády
- 200 g strúhaného kokosu
Ingrediencie na cesto:
- 2 vajcia
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml oleja
- 200 ml mlieka
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
Na čokoládovú polevu:
- 125 g čokolády
- 125 g smotany na šľahanie
Postup prípravy
- Z mlieka, cukru a krupice uvarte hustú kašu, do ktorej ešte horúcej vmiešate bielu čokoládu a strúhaný kokos. Nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte cesto zo všetkých surovín, ktoré dobre vymiešate do hladka.
- Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejte dve tretiny cesta a pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 6 minút. Potom rovnomerne naneste kokosovú plnku, zalejte zvyšným cestom a pečte ďalších 7 minút.
- Po vytiahnutí z rúry koláč polejte čokoládovou polevou pripravenou zo zohriatej smotany a čokolády. Nechajte stuhnúť a môžete podávať!
Videorecept na čokoládovo-kokosový koláč od Kvetky Horváthovej. Zdroj: INSTAGRAM/kvetkah
Tento koláč je dôkazom, že aj rýchly dezert dokáže priniesť veľkú dávku radosti a exotickej chuti priamo do vašej kuchyne. Vyskúšajte ho a nechajte sa uniesť Kvetkinou sladkou inšpiráciou.