Legendárna herečka Kamila Magálová nežiari len na javisku, ale aj v kuchyni. Nedávno pridala recept na jednoduchý, rýchly a najmä nepečený jablkový koláč, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Hotový je za pár minút a jeho chuť vás príjemne prekvapí!
Z televízie priamo na váš stôl
74-ročná slovenská herečka Kamila Magálová sa dlhé roky objavovala v televíznych reláciách zameraných na varenie a vždy stavila na jednoduché a chutné recepty, ktoré si diváci mohli pripraviť okamžite po odvysielaní.
„Inšpiráciu som čerpala v časopisoch aj v kuchárskych knihách a receptúry som inovovala,“ prezradila v rozhovore pre portál Varecha.sk. Vďaka jej praktickému prístupu a zmyslu pre detail sa stala obľúbenou nielen ako herečka, ale aj ako šikovná gazdinka.
Sladká pochúťka, ktorú zvládne každý
Ak nemáte rúru alebo sa vám jednoducho nechce piecť, práve tento dezert je pre vás ako stvorený, píše portál dobrenoviny.sk. Nepečený jablkový koláč je osviežujúci, jemný a ideálny najmä na teplejšie dni. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko základných surovín, trochu trpezlivosti a chuť na niečo sladké.
Čo budete potrebovať:
- 1,5 kg nastrúhaných jabĺk
- 3,5 dcl vody
- 3 balíky piškót
- 2 šľahačky
- 1 stužovač šľahačky
- 2 Zlaté klasy
- 400 g práškového cukru
- hrsť posekaných orechov
Postup krok za krokom:
- Nastrúhané jablká varte v hrnci s vodou a cukrom približne 20 minút, pričom zmes pravidelne miešajte.
- Zlaté klasy rozmiešajte v troch lyžiciach vody a vlejte do jablkovej hmoty. Krátko prevarte, kým zmes zhustne.
- Na dno formy naukladajte piškóty, prelejte ich horúcou jablkovou zmesou a opakujte vrstvy.
- Posypte opraženými orechmi a nechajte koláč stuhnúť v chladničke aspoň 24 hodín.
- Pred podávaním ozdobte šľahačkou a vychutnajte si domácu lahôdku.
Chutné, rýchle a bez pečenia
Tento recept je dôkazom, že aj bez pečenia môžete vykúzliť dezert, ktorý získa pochvalu na každom stole. Stačí pár ingrediencií, overený postup a chuť vyskúšať niečo nové. Ako vraví sama Kamila Magálová: najlepšie recepty sú tie, ktoré ľudia chcú skúsiť hneď. A tento medzi ne určite patrí.