Spevák Martin Harich nie je len talentovaný hudobník, ale aj nadšený kuchár. Kým koncerty sa rušili počas pandémie, on sa vrhol do varenia a objavil v sebe pekára. Svojim fanúšikom teraz ponúka recept na legendárnu krupicovú kašu po babičke, ktorú vylepšil na nepoznanie. Stačil jeden moderný trik!
29-ročný slovenský spevák Martin Harich priznáva, že kuchyňa ho priťahovala odjakživa. Pre portál Varecha povedal, že varenie vníma rovnako umelecky ako tvorbu hudby. Rád spomína na jedlá, ktoré ochutnal na cestách, a mnohé si spája s nezabudnuteľnými zážitkami.
Medzi nimi má špeciálne miesto aj krupicová kaša, ktorú mu kedysi pripravovala jeho stará mama. Práve na jej základe vznikol jeho súčasný recept, ktorý nazýva slovenský Crème brûlée.

Halušky len od mamy, kaša od babky
Hoci má slabosť pre taliansku kuchyňu a jej atmosféru, tradičnú slovenskú gastronómiu považuje za srdcovku. No priznáva, že na niektoré jedlá si sám netrúfne. „Na halušky by som si sám asi netrúfol. Tie robí bezkonkurenčne najlepšie moja mamka,“ prezradil úprimne.
Počas pandémie, keď sa kultúrne podujatia rušili jedno po druhom, začal viac experimentovať v kuchyni. Na sociálnej sieti vtipne poznamenal: „Prechádzam do menej podceňovaného odvetvia – odteraz budem pekár.“

Jeden trik a kaša chutí ako dezert z reštaurácie
Recept na krupicovú kašu, ktorý Harich prevzal od svojej starej mamy, povýšil jednoduchým, no účinným spôsobom: hotovú kašu vyšľahá mixérom. „Tým, že tu dnes máme mixér, tak toto jedlo povýšime na delikatesu,“ uviedol. „Keď je rozmixovaná, chutí to ako taký slovenský Crème brûlée,“ dodal.

Harichov recept na vylepšenú krupicovú kašu
Potrebujete:
- 500 ml mlieka
- 2 PL práškového cukru
- 2–3 PL detskej krupice
- kúsok masla
- mletú škoricu
- kakao
Postup:
- Mlieko nalejte do hrnca a zohrejte.
- Prisypte cukor, krupicu a dôkladne premiešajte. Zmes varte do zhustnutia.
- Pridajte kúsok masla, hotovú kašu vyšľahajte mixérom do hladka.
- Servírujte na tanier, posypte kakaom a škoricou.