Milujete kávu? TENTO jednoduchý TRIK z nej SPRAVÍ zdravšiu, sladšiu aj aromatickejšiu pochúťku

Zdroj: pixabay.com
Reklama

Rána bývajú ťažké, no pre mnohých je šálka horúcej kávy nevyhnutnou súčasťou štartu do nového dňa. Okrem toho, že kofeín povzbudzuje bdelosť, zlepšuje náladu aj kognitívne funkcie, káva jednoducho výborne chutí. A ak ju chcete posunúť na vyššiu úroveň bez drahého prístroja, postačí vám jedno bežné korenie – škorica.

Ranný rituál s vôňou škorice

Aj keď si doma možno nepripravíte dokonalé kapučíno ako z kaviarne, svoj ranný rituál si môžete ľahko ozvláštniť. Odborníci na kávu odporúčajú pridať do nápoja škoricu, ktorá nielenže vylepší chuť, ale aj pomôže telu. Informuje o tom portál Express.co.uk.

„Škorica poskytuje sladkú chuť, ktorá je pre ústa skutočným potešením – a pritom vás chráni pred kalóriami a negatívnymi účinkami cukru,“ uvádza spoločnosť Presto Coffee. „Pre tých, ktorí majú radi sladké nápoje a chcú niečo pridať do svojej kávy, je škorica lepšou alternatívou, pretože ju možno použiť ako náhradu cukru.“

Chuť i zdravie v jednej šálke

Škorica má prirodzene sladkú, drevitú a jemne pikantnú chuť, ktorá skvele ladí s prirodzenou horkosťou kávy. Navyše má množstvo zdravotných výhod – dokáže stabilizovať hladinu cukru v krvi, zvýšiť citlivosť na inzulín a zmierniť zápaly v tkanivách a kĺboch.

„Ďalšou výhodou škorice je, že pomáha celému telu – znižuje výkyvy hladiny cukru po jedle, zlepšuje inzulínovú citlivosť a zmierňuje zápaly,“ dodáva Presto Coffee.

Podľa odborníkov z Blue Coffee Box má kombinácia škorice a kofeínu ešte jednu výhodu: „Pridanie škorice do rannej kávy vám môže poskytnúť dodatočný energetický impulz. Škorica plní dve funkcie – udržiava stabilnú hladinu cukru v krvi a zároveň vyrovnáva energetickú hladinu, čím predchádza známym výkyvom spôsobeným cukrovými špičkami a následným útlmom.“

Ako pridať škoricu do kávy?

Dobrú správu máme aj pre tých, ktorí nemajú doma kávovar – škoricu možno pridať do klasickej zalievanej kávy. Najlepšie výsledky dosiahnete, ak ju pridáte ešte pred varením.

„Škoricu pridajte do kávy ešte pred jej prípravou, aby ste si doma mohli pripraviť vlastnú ochutenú kávu. Jednoducho posypte trochu škorice na mletú kávu a varte ako obvykle,“ odporúča Presto Coffee.

Pre zdravotné benefity aj chuť sa odporúča použiť mletú škoricu, no opatrne, pretože všetkého veľa škodí. Ideálne množstvo je jedna štipka až 1/4 čajovej lyžičky na šálku.

Viac než len obyčajná prísada

Pridanie škorice do kávy je jednoduchý spôsob, ako si spestriť bežné ráno a zároveň podporiť zdravie. Nejde len o chuť, ale aj o energiu, ktorú vám nápoj poskytne počas celého dopoludnia – bez výkyvov a bez zbytočného cukru.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zdravie