Moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval si získal srdcia divákov nielen svojím humorom v relácii Junior a Marcel, ale aj ako moderátor kulinárskych šou Pečie celé Slovensko či Moja mama varí lepšie ako tvoja. Jeho vzťah k vareniu však siaha až do detstva.
„Ako malý som sa motal okolo babky a miešal sa jej do varenia,„ spomína si Junior na svoje začiatky. K jedlu sa ako moderátor približoval prostredníctvom svojho povolania, keďže moderoval rôzne podujatia kuchárov. Základy a prvé skúsenosti získal najmä vďaka svojej starej mame.
„Varím rád, je to pre mňa relax, ale zážitok je nechať si navariť,“ priznáva. Dokonca aj keď cestuje, svet okolo seba spoznáva najmä chuťovými pohárikmi. „Všade tam, kde som v živote bol, si na 90 percent pamätám, čo som jedol.“ Hovorí v rozhovore pre portál Varecha.
Domáci kuchár s láskou k rodine
Príprave jedál sa rád venuje nielen v práci, ale aj v súkromí. „Milujem varenie, milujem dobré jedlo, prostredie a ľudia, keď sa usmievajú,“ napísal v jednom zo svojich príspevkov na Instagrame.
O svojom prístupe k vareniu doma hovorí úprimne: „Nie som taký frajer, aby som varil guláše bez receptov, ale mám jedlá, na ktoré už manuál nepotrebujem. Cez týždeň, ale aj cez víkend som bežný kuchár, ‚menučkár‘.“ Varí bežné večere podľa zoznamov alergénov rodiny – dcéra miluje cestoviny s cottage syrom a pažítkou, manželka ocení šaláty.
„Pri varení vypínam, počúvam hudbu a rád sa piplem s maličkosťami. Rád čistím a krájam zeleninu a hrám sa so surovinami,“ opisuje, prečo je pre neho varenie relaxom.

Hit, ktorý doma nestíha
Veľmi rád pripravuje jedlá pre svoju rodinku, pričom aj v prípade zemiakových waflí ju veľmi potešil. Táto nezvyčajná slaná chuťovka v sebe spája množstvo skvelých chutí a jeho rodina si ju nevie vynachváliť. S receptom sa podelil na svojom Instagrame.
„Moje ženy zjedli 5 porcií, mne zostala jedna, aspoň na video,“ píše Junior k receptu na sociálnych sieťach. V recepte zanechal ešte jedno odporúčanie – namiesto pažítky odporúča použiť kôpor.

Zemiakové wafle od Juniora
Budete potrebovať:
- ľubovoľný počet zemiakov
- soľ
- 180 g (alebo podľa počtu zemiakov viac) cottage cheese
- uhorku
- pažítku (alebo kôpor)
- pór
- mozzarellu
Postup:
- Vo vode uvaríme zemiaky v šupke, pridáme trochu soli a rozohrejeme waflovač.
- Cottage cheese zmiešame s pokrájanou uhorkou, pridáme tiež pažítku a soľ – pričom Junior odporúča použiť kôpor.
- Keď sa zemiaky dovaria, zatlačíme na ne jemne ťažkým pohárom, dáme do waflovača, pridáme kolieska póru a mozzarellu.
- Zapečieme a wafle servírujeme na tanieri s cottage cheese, uhorkou a pažítkou.
Dobrú chuť.