Na Slovensku sa objavilo mäso so salmonelou. Radšej ho nejedzte, myslite aj na tieto faktory

Ilustračné foto. Zdroj: X/Luís Malhadinhas
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Portál RASFF informoval o nájdení nebezpečnej baktérie v mäse, ktoré sa nachádza i na Slovensku. Všimol si portál regiony.sk.

Podľa RASFF ide o poľské chladené hydinové mäso. Distribuovalo sa do Poľska, Nemecka, Česka i Slovenska a niektoré jeho časti obsahovali Salmonellu Enteritidis. Táto baktéria spôsobuje vážne problémy.

Salmonelózu sprevádzajú tráviace ťažkosti, horúčky nad 39 °C, kŕče v bruchu, nevoľnosť, vodnaté hnačky, ktoré vedú k dehydratácii. Ak pociťujete, mali by ste navštíviť doktora.

Salmonelózu u človeka najčastejšie spôsobuje druh Salmonella Enteritidis. Baktérii sa dá predísť správnou tepelnou úpravou, v chladničke i mrazničke ľahko prežijú.

Produkt už stiahli z trhu, no ak ste mäso kúpili skôr, než začali výrobok sťahovať, môžete ho mať doma. Preto by ste ho najlepšie nemali jesť vôbec, ak je to však nevyhnutné, poriadne ho tepelne spracujte.

Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1
Najčítanejšie v kategórii Z domova