Nadýchaný JABLKOVÝ perník podľa Kvetky Horváthovej: Oblížete si prsty!

Zdroj: https://www.instagram.com/kvetkah/
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Kvetka Horváthová patrí medzi najznámejšie slovenské moderátorky. V televíznom prostredí je ako ryba vo vode, no rovnako dobre ako moderovanie jej ide aj varenie, či pečenie. Kvetkin najnovší recept sa oplatí vyskúšať. Pripravte si spolu s ňou mäkučký a voňavý jablkový perník. 

Kvetka sa nikdy netajila tým, že miluje tráviť čas vo svojej kuchyni. Jej recept na plnenú papriku si obľúbili stovky ľudí na Slovensku. Moderátorka televízie Markíza dbá na to, aby suroviny, z ktorých varí boli čerstvé a najradšej svojej rodine prichystá dobrú slovenskú klasiku. Najnovšie sa však rozhodla upiecť chutný perník, ktorý si môžete dopriať k obľúbenému čaju, či káve.

Perník je považovaný za klasiku medzi koláčmi. Vďaka nadýchanému cestu, príjemnej vôni a sladkej chuti je obľúbeným dezertom medzi mladšími, i staršími ročníkmi. Existuje množstvo spôsobov, ako možno perník upiecť. Niekto do neho pridá vanilkový krém a iný siahne po čokoládovej poleve, ktorá ešte viac zvýrazní jeho chuť.

Zdroj: https://www.instagram.com/kvetkah/

Kvetka sa však tentokrát rozhodla upiecť netradičný perník – s jablkami. Ak máte doma niekoľko jabĺk, netreba už veľa ingrediencií, aby ste si za pár minút upiekli výborný koláč!

SUROVINY:

  • 4 ks jabĺk väčšej veľkosti
  • 250 gramov práškového cukru
  • 450 gramov polohrubej múky
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 2 čajové lyžice perníkového korenia
  • 2 čajové lyžice kypriaceho prášku
  • približne 150 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • 200 gramov čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 gramov vlašských orechov

POSTUP:

Najskôr si v miske zmiešame suché ingrediencie a to múku, cukor, perníkové korenie, ale tiež kakao a kypriaci prášok. Následne do misky pridáme olej, vajíčka i mlieko. Ak máme suché a tekuté ingrediencie dobre zmiešané, následne do nich pridáme aj nastrúhané jablká. Do cesta môžete vliať aj šťavu z jabĺk.

Ešte raz poriadne premiešame a napokon vylejeme do formy, ktorú si najskôr vymastíme a nasypeme do nej aj múku, aby sa koláč neprilepil o formu. Formu napokon vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne 30 minút.

Zatiaľ si pripravíme polevu, ktorou polejeme dobre vychladnutý perník. Do roztopenej čokolády vmiešame šľahačkovú smotanu a následne polevu rozotrieme na vrch koláča. Koláč ešte môžete dozdobiť nasekanými orechmi.

 

 

Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1