6. Veka
Veka, podobná francúzskej bagete, sa používa v českej, slovenskej a poľskej kuchyni. Napriek jej univerzálnosti ju niektorí vnímajú ako „obyčajný biely chlieb“ bez zvláštnej chute.
7. Karbonátky
Karbonátky, či už mäsové alebo vegetariánske, patria medzi jednoduché a lacné jedlá, ktoré však mnohým nepripadajú zvlášť zaujímavé.
8. Demikát
Bryndzová polievka, ktorá sa varí s cesnakom, cibuľou a mletou paprikou. Vôňa a chuť bryndze robí z tohto jedla „love or hate“ zážitok.
9. Treska v majonéze
Tento tradičný slovenský šalát, ktorého receptúra pochádza z roku 1954, sa vyrába z tresky, majonézy, cibule, mrkvy a horčice. Hoci je v domácom prostredí populárny, jeho vzhľad a konzistencia nemusia vyhovovať každému.
10. Kokosové ježe
Tieto sladké kocky z piškótového cesta obalené v čokoláde a kokose sú populárne v Poľsku, Maďarsku, na Slovensku a na Balkáne. Austrálska verzia „lamington“ sa líši pridaním ovocného džemu.