Nie všetky tradičné jedlá si získali srdcia gurmánov. TOTO sú najhoršie hodnotené slovenské pochúťky

Slovensko jedlo
Ilustračné fotografie. Zdroj: ISTOCK/ViktoriiaNovokhatska, FOTO TASR/Daniel Stehlík
Reklama

6. Veka

Veka, podobná francúzskej bagete, sa používa v českej, slovenskej a poľskej kuchyni. Napriek jej univerzálnosti ju niektorí vnímajú ako „obyčajný biely chlieb“ bez zvláštnej chute.

Veka
Veka. Zdroj: TasteAtlas

7. Karbonátky

Karbonátky, či už mäsové alebo vegetariánske, patria medzi jednoduché a lacné jedlá, ktoré však mnohým nepripadajú zvlášť zaujímavé.

Karbanátky
Karbonátky. Zdroj: TasteAtlas

8. Demikát

Bryndzová polievka, ktorá sa varí s cesnakom, cibuľou a mletou paprikou. Vôňa a chuť bryndze robí z tohto jedla „love or hate“ zážitok.

Demikát
Demikát. Zdroj: TasteAtlas

9. Treska v majonéze

Tento tradičný slovenský šalát, ktorého receptúra pochádza z roku 1954, sa vyrába z tresky, majonézy, cibule, mrkvy a horčice. Hoci je v domácom prostredí populárny, jeho vzhľad a konzistencia nemusia vyhovovať každému.

Treska
Treska v majonéze. Zdroj: TasteAtlas

10. Kokosové ježe

Tieto sladké kocky z piškótového cesta obalené v čokoláde a kokose sú populárne v Poľsku, Maďarsku, na Slovensku a na Balkáne. Austrálska verzia „lamington“ sa líši pridaním ovocného džemu.

Kokosové ježe
Kokosové ježe. Zdroj: TasteAtlas
1 2
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Z domova