Obed v talianskej reštaurácii skončil smrťou 9-ročnej Martiny. Tá zomrela po konzumácii zemiakových gnocchi. Nedokázala jej už pomôcť ani privolaná zdravotná služba. Príčinou smrti má byť alergický šok, infromuje o tom portál Vainty Fair.
Ako informuje web Vanity Fair, Martina s matkou absolvovala vyšetrenie pľúc a za odmenu si chceli dopriať obed v reštaurácii v Ríme. Martina si objednala gnocchi, no už po polhodine jej začalo byť zle. Medzi prvými príznakmi sa objavili prudké kŕče, nevoľnosť, zvracanie a problémy s dýchaním. Matka jej okamžite podala lieky, ktoré jej mali pomôcť, no ani to nezabránilo rýchlému zhoršeniu jej stavu.
Ihneď bola privolaná aj záchranná služba, ktorá Martine podala adrenalín. Záchranári robili všetko pre záchranu jej života, no nepodarilo sa to a počas transportu sa jej zastavilo srdce. Po prevoze do nemocnice bola v kritickom stave a nasledujúci deň umrela. Web Roma Today dodal, že rodičia Martiny sa rozhodli dať súhlas na darovanie jej orgánov.
Alergický šok
Prvotné výsledky vyšetrovania naznačujú, že príčinou smrti bol naozaj alergický šok spôsobený prítomnosťou pšenice v konzumovanom jedle. Jej rodičia však o probléme vedeli a vždy dbali na to, aby bola jej strava bezpečná:„Požiadala som reštauráciu, aby preverila balenie gnocchi. Vždy sme boli veľmi opatrní. Nechápem, ako k tomu mohlo dôjsť.“ Vyšetrovatelia teraz preverujú to, či nemohla pochybiť práve reštaurácia.