Očarí vás chuťou aj jednoduchosťou. Sladký DEZERT Zdeny Studenkovej si ZAMILOVALI malí i veľkí!

Zdroj: pinterest, INSTAGRAM / zdenastudenkova.official
Reklama

Obľúbená herečka prezradila recept na jednoduchý dezert, ktorý si zamilovala celá jej rodina.

Od útleho detstva mala blízko k umeniu, no rovnako intenzívne sa venovala aj vareniu. Zdena Studenková, známa herečka a tvár slovenského divadelného aj televízneho sveta, svojou vášňou pre jedlo inšpiruje aj v reláciách o varení či v kuchárskych knihách. V rozhovore pre Knižný kompas poznamenala: „V kuchyni uvarím čokoľvek. Stačí si len povedať.“ Informuje o tom portál Dobré Noviny.

Varila už ako tínedžerka

Varenie ju očarilo už ako deväťročnú. Vtedy upiekla svoju prvú bublaninu – síce pripálenú, ale o to viac sa neskôr snažila. „Keď som mala štrnásť, varila som už kompletné jedlá, mama sa so mnou veľmi nepárala,“ spomína pre portál Varecha.sk. V kuchyni ju podporovali najmä ženy – mama aj babička boli výborné kuchárky a vždy varili s láskou.

„Keď som ráno odchádzala do školy, nikdy sa nezabudla opýtať: ‚Zdenka, čo chceš na obed?‘ No a ja som si vybrala,“ prezradila herečka pre Denník SME. Zložitých receptov sa nebála, práve naopak, rada experimentovala a už v detstve sa učila kombinovať rôzne chute.

Sladký hit z relácie Tajomstvo mojej kuchyne

Svoje kulinárske schopnosti dnes Studenková predvádza aj na televíznych obrazovkách. V relácii Tajomstvo mojej kuchyne sa podelila o jeden zo svojich obľúbených dezertov – zapekané ovocie so zmrzlinou. Je to recept, ktorý je rýchly, nenáročný a poteší malých aj veľkých.

Herečka prezradila, že keď ho pripravila raz počas návštevy u známych, chutil im natoľko, že si ho pripravovali opakovane aj nasledujúce dni.

Recept: Zapekané ovocie so zmrzlinou podľa Zdeny Studenkovej

Ingrediencie:
Na ovocie:

  • 2 jablká
  • 3 ringloty
  • 1 banán
  • 2 hrušky
  • 1/2 PL kryštálového cukru
  • 2/3 ČL škorice
  • kokosový olej (alebo maslo na vymastenie formy)
  • vanilková zmrzlina na podávanie

Na posýpku:

  • 100 g hrubej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g masla

Postup:

  1. Ovocie ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy.
  2. Zapekaciu misu vytrieme kokosovým olejom (prípadne maslom) a navrstvíme do nej ovocie.
  3. Ovocie posypeme škoricou, cukrom a pripravíme posýpku zo zmiešanej múky, cukru a masla.
  4. Rúru predhrejeme na 190 °C a dezert pečieme 20 – 25 minút.
  5. Hotové ovocie podávame ešte teplé s vanilkovou zmrzlinou.
Zdroj: INSTAGRAM / zdenastudenkova.official

Tipy Zdeny Studenkovej

  • Ovocie netreba krájať na drobné kúsky – pokojne nechajte väčšie kúsky, budú šťavnatejšie.
  • Môžete použiť aj škoricový cukor, ak nemáte samotnú škoricu.
  • Ak nemáte kokosový olej, poslúži aj klasické maslo.
  • Po vychladnutí sa dezert skvele hodí aj s kopčekom šľahačky.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis