Speváčka, moderátorka, ale aj gurmánka telom aj dušou. Oľga Záblacká je známa nielen z éteru a televíznych obrazoviek, ale aj ako žena, ktorá dokáže z pár ingrediencií vytvoriť kulinársky zážitok. Jej ľahké špagety so zeleninou sú dôkazom, že láska k vareniu a fantázia nemajú hranice – a ani prázdna chladnička nie je prekážkou.
Láska k vareniu: zábava, vášeň aj spôsob, ako prejaviť starostlivosť
61-ročná Oľga Záblacká sa v kuchyni cíti ako doma. Miluje rýchle a zdravé jedlá, no nezabúda ani na sladké potešenia. Hoci si niekedy jedlo objedná, priznala, že ak nevarí dlhšie, začne jej to chýbať.
„Som gurmánka, vášnivo rada varím a najnovšie už aj pečiem, ale len chlieb. Priznávam sa, že si často jedlo objednávam, ale ak dlhšie nevarím, mám ‚absťák‘,“ prezradila v rozhovore pre Varecha.sk. Najradšej varí pre svojich najbližších a tvrdí, že z jej domácnosti ešte nikto nikdy neodišiel hladný.
Recepty robí podľa nálady
Záblacká nepatrí medzi tých, ktorí sa striktne držia receptov. Rada si ich upravuje podľa seba, improvizuje a skúša nové kombinácie. Pečie len zriedkavo, no na domáci chlieb nedá dopustiť. Vždy upečie dva bochníky, jeden pre seba, druhý pre niekoho blízkeho. Vymyslela si vlastný recept na celozrnný chlieb a tvrdí, že práve v tvorivosti nachádza radosť a uvoľnenie.
„Jeden zjeme a jeden darujem. Keďže potrebujem improvizovať a vymýšľať, vytvorila som si vlastný recept zdravého celozrnného chleba,“ prezradila. Okrem toho si s chuťou pochutí na polievkach a rôznych omáčkach. Obľubuje aj dusenú či grilovanú zeleninu, pričom do svojho obľúbeného receptu na jednoduché špagety pravidelne pridáva papriku. Teda ingredienciu, ktorá im dodáva jedinečnú chuť.
Legendárne špagety s tajnou prísadou
Jedným z jej najobľúbenejších jedál sú jednoduché špagety plné zeleniny. Pripravuje ich takmer z čohokoľvek, čo nájde doma, no nikdy nesmie chýbať paprika. Tá dodáva jej verzii sviežu chuť aj farbu. Tento recept dokazuje, že aj zdravé jedlo môže byť chutné a sýte.
Recept na ľahké zeleninové špagety podľa Oľgy Záblackej
Ingrediencie:
- špagety
- cuketa
- šampiňóny
- pór
- paprika
- olivový olej
- paradajková šťava
- cesnak
- bazalka
- soľ
Postup:
- Uvarte špagety podľa návodu v osolenej vode.
- Zeleninu nakrájajte na drobné kúsky a orestujte na olivovom oleji do mäkka.
- Pridajte paradajkovú šťavu a pretlačený cesnak, premiešajte a dochuťte soľou a bazalkou.
- Nechajte krátko prevrieť a podávajte so špagetami. Na záver môžete posypať strúhaným syrom.
Prajeme dobrú chuť a možno aj trochu inšpirácie do vašej vlastnej kuchyne!