Oškvarkové pagáče Kamily Magálovej: TENTO recept vám pripomenie chuť domova a zvládnete ho aj bez skúseností!

kamila magálová pagáč
Zdroj: TASR, Martinus, Pinterest
Reklama

Kamila Magálová je známa nielen ako uznávaná herečka, ale aj ako gazdinká. Vareniu a najmä pečeniu sa venuje s radosťou a oddanosťou, ktoré sú cítiť v každom jedle, ktoré pripraví. Varenie ju sprevádza celý život a neprekvapí, že aj dnes patrí medzi tie osobnosti, ktorých recepty si ľudia radi zapisujú do svojich kuchárskych zošitov.

Z kuchyne starej mamy rovno pred kamery

Herecká hviezda si k vareniu našla cestu už ako malé dievčatko. Svoje prvé skúsenosti získavala v kuchyni  starej mamy, ktorá ju vychovávala. Bola vynikajúcou kuchárkou a Kamila pri nej začala s prípravou jedál už ako 5-ročná. Naučila sa dbať na detaily a osvojila si recepty nielen zo slovenskej kuchyne, ale aj z tej maďarskej a rakúskej. Informuje o tom portál Dobré Noviny.

Magálovej vášeň k vareniu ju priviedla až do televíznej šou Tajomstvo mojej kuchyne, kde pôsobila neuveriteľných 11 rokov a pripravila viac než 1 300 jedál.

Recept, ktorý ľudia milujú: Oškvarkové pagáče

Jedným z receptov, ktorým si Kamila Magálová podmanila chuťové bunky fanúšikov, sú tradičné oškvarkové pagáče. Sú chutné, chrumkavé a tak obľúbené, že často zmiznú z taniera skôr, ako stihnete povedať „dobrú chuť“. Môžete nimi potešiť deti, partnera aj nečakanú návštevu.

Recept na oškvarkové pagáče podľa Kamily Magálovej

Ingrediencie:

  • 600 g hladkej múky,
  • 350 g mletých oškvarkov,
  • 2 žĺtky,
  • 150 ml mlieka,
  • 1 kocka droždia,
  • 1 kyslá smotana,
  • 1 PL kryštálového cukru,
  • 2 PL masla,
  • soľ,
  • 1 vajce na potretie,
  • sezam alebo rasca na posypanie.

Postup prípravy:

1. Príprava kvásku a cesta:

Ohrejte mlieko, zmiešajte ho s droždím a cukrom a nechajte vytvoriť kvások. Medzitým zľahka ohrejte oškvarky v rúre, primiešajte 1 lyžicu masla a dobre premiešajte. V mise zmiešajte múku, žĺtky, kvások, zvyšné maslo a kyslú smotanu. Vypracujte hladké cesto a mieste ho aspoň 10 minút.

2. Kysnutie a skladanie cesta:

Cesto vyvaľkajte na hrúbku 1 cm, potrite oškvarkovou zmesou a preložte ako obálku. Zakryte utierkou a nechajte kysnúť asi 30 minút. Tento proces prekladania a kysnutia zopakujte ešte trikrát – docielite tak krásnu vrstvenú štruktúru.

3. Tvarovanie a pečenie:

Opäť cesto rozvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrajujte pagáčiky. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamom alebo rascou podľa chuti. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút – do zlatista.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis