Kamila Magálová je známa nielen ako uznávaná herečka, ale aj ako gazdinká. Vareniu a najmä pečeniu sa venuje s radosťou a oddanosťou, ktoré sú cítiť v každom jedle, ktoré pripraví. Varenie ju sprevádza celý život a neprekvapí, že aj dnes patrí medzi tie osobnosti, ktorých recepty si ľudia radi zapisujú do svojich kuchárskych zošitov.
Z kuchyne starej mamy rovno pred kamery
Herecká hviezda si k vareniu našla cestu už ako malé dievčatko. Svoje prvé skúsenosti získavala v kuchyni starej mamy, ktorá ju vychovávala. Bola vynikajúcou kuchárkou a Kamila pri nej začala s prípravou jedál už ako 5-ročná. Naučila sa dbať na detaily a osvojila si recepty nielen zo slovenskej kuchyne, ale aj z tej maďarskej a rakúskej. Informuje o tom portál Dobré Noviny.
Magálovej vášeň k vareniu ju priviedla až do televíznej šou Tajomstvo mojej kuchyne, kde pôsobila neuveriteľných 11 rokov a pripravila viac než 1 300 jedál.
Recept, ktorý ľudia milujú: Oškvarkové pagáče
Jedným z receptov, ktorým si Kamila Magálová podmanila chuťové bunky fanúšikov, sú tradičné oškvarkové pagáče. Sú chutné, chrumkavé a tak obľúbené, že často zmiznú z taniera skôr, ako stihnete povedať „dobrú chuť“. Môžete nimi potešiť deti, partnera aj nečakanú návštevu.
Recept na oškvarkové pagáče podľa Kamily Magálovej
Ingrediencie:
- 600 g hladkej múky,
- 350 g mletých oškvarkov,
- 2 žĺtky,
- 150 ml mlieka,
- 1 kocka droždia,
- 1 kyslá smotana,
- 1 PL kryštálového cukru,
- 2 PL masla,
- soľ,
- 1 vajce na potretie,
- sezam alebo rasca na posypanie.
Postup prípravy:
1. Príprava kvásku a cesta:
Ohrejte mlieko, zmiešajte ho s droždím a cukrom a nechajte vytvoriť kvások. Medzitým zľahka ohrejte oškvarky v rúre, primiešajte 1 lyžicu masla a dobre premiešajte. V mise zmiešajte múku, žĺtky, kvások, zvyšné maslo a kyslú smotanu. Vypracujte hladké cesto a mieste ho aspoň 10 minút.
2. Kysnutie a skladanie cesta:
Cesto vyvaľkajte na hrúbku 1 cm, potrite oškvarkovou zmesou a preložte ako obálku. Zakryte utierkou a nechajte kysnúť asi 30 minút. Tento proces prekladania a kysnutia zopakujte ešte trikrát – docielite tak krásnu vrstvenú štruktúru.
3. Tvarovanie a pečenie:
Opäť cesto rozvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrajujte pagáčiky. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamom alebo rascou podľa chuti. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút – do zlatista.