Mária Čírová má talent nielen na hudbu, ale aj na chutné domáce dobroty. Podelila sa o svoj obľúbený recept na pizza štangle, ktoré vás očaria chrumkavým povrchom a vláčnym vnútrom. Speváčka v kuchyni nachádza pokoj a radosť, ktorú rada zdieľa s celou rodinou – aj s fanúšikmi.
Kuchyňa ako rodinný prístav pokoja
Hoci sa Mária Čírová od detstva videla na pódiu ako speváčka, nebolo to jediné povolanie, ktoré ju lákalo. „Premýšľala som nad učiteľstvom alebo psychológiou. A ešte cukrárčina,“ priznala dávnejšie v rozhovore pre denník SME. Napriek hudobnej kariére ostáva kuchyňa miestom, kde sa stretáva celá rodina.
„Vždy po práci a po škôlke sa tam celá rodina stretneme, máme tam vyvýšené barové stoličky, takže traja ľudia si posadajú a ja alebo môj muž sme za veľkým stolom a krájame tam od šuniek cez syry po neviem čo a rozprávame sa,“ prezradila v minulosti pre Korzár.

Rodinný recept, ktorý si zamilujete
Do varenia a pečenia sa radi zapájajú aj jej deti. Najnovšie pomáhali s prípravou pizza štanglí, ktoré sa stali ich spoločným obľúbeným receptom. „To cesto je mimoriadne vláčne vnútri a zvonka trošku chrumkavé, ideálna kombinácia, ktorá nám vyhovuje,“ dodala Mária.
Pizza štangle od Márie Čírovej nie sú len chutným pokrmom, ale aj symbolom rodinnej pohody. Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept, ktorý poteší každého pri stole, vyskúšajte tento – a možno sa aj z vašej kuchyne stane oáza pokoja
Recept na dokonalé pizza štangle podľa Márie Čírovej
Ingrediencie na cesto:
- 100 ml vlažnej vody
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 1/4 kocky čerstvého droždia (alebo 1/2 balenia sušeného)
- 200 g hladkej alebo pizzovej múky
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- štipka soli
Na plnku:
- paradajkový pretlak
- 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- syr
- šunka
- ďalšie obľúbené suroviny podľa chuti

Postup prípravy:
- Zo surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte chvíľu podkysnúť.
- Rozvaľkajte ho na tenké kruhy alebo štvorce.
- Rozotrite paradajkový základ, posypte šunkou, syrom a cesnakom.
- Zrolujte do štanglí a posypte ich navrch syrom.
- Pred pečením potrite rozšľahaným vajíčkom.
- Pečte pri 250 °C dozlatista.
- Po upečení štangle ešte pretrite olivovým olejom.
GALÉRIA
[modula id=“601447″]