Potravinárska inšpekcia odhalila ďalšie POCHYBENIE v známej reštaurácii. TOTO robili s kuracím mäsom!

KFC
Ilustračné fotografie. Zdroj: ISTOCK/winhorse, ISTOCK/pjohnson1, FREEPIK/jcomp, koláž: istream
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Potravinárska inšpekcia odhalila ďalšie závažné pochybenia v českých pobočkách KFC. Kuracie filety v pražských Dejviciach rozmrazovali vo stojatej vode, čo zvyšuje riziko baktérií a ohrozuje zdravie zákazníkov. Ide už o druhý prípad porušenia hygienických predpisov v reštauráciách tejto siete.

V pražských pobočkách KFC sa opäť objavili vážne hygienické pochybenia. Zamestnanci rozmrazovali kuracie mäso vo stojatej vode, čo môže viesť k množenie baktérií a ohroziť zdravie zákazníkov, informuje o tom portál idnes.cz.

Hrozí veľké riziko pri nesprávnom rozmrazovaní

„Pri rozmrazovaní mäsa vo stojatej vode hrozí množenie baktérií, ktoré môžu spôsobovať zdravotné problémy. Bežnou praxou je rozmrazovanie pod tečúcou vodou,“ vysvetlil hovorca Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie (SZPI) Pavel Kopřiva. Kontrola sa týkala takmer deviatich kilogramov kuracích filet.

„KFC tým porušilo ustanovenia o hygiene potravín, keď nedodržalo postupy založené na zásadách systému HACCP. Zavedenie a dodržiavanie tohto systému je zákonom povinné a štandardne kontrolované dozorovými orgánmi,“ doplnil Kopřiva.

Zamestnanci reštaurácie museli mäso zlikvidovať a SZPI spolu s prevádzkovateľom zahájili správne konanie o možnom uložení pokuty, ktorá môže dosiahnuť až desať miliónov korún (v prepočte 400-tisíc eur).

Predchádzajúce porušenia

Ide už o druhý prípad porušenia hygieny v pobočkách KFC. V septembri inšpektori našli v libereckej pobočke marinované mäso s prekročenou dobou použiteľnosti. SZPI vykonala vo viacerých českých prevádzkach KFC rozsiahle kontroly, pričom väčšina z nich ešte nie je ukončená.

Novinárska reportáž odhalila problém

Rozsiahle kontroly spustila SZPI v lete na podnet novinára Jana Tunu, ktorý vo svojich reportážach na YouTube kanáli „Tuna versus“ upozorňoval na hygienicky nevhodné zaobchádzanie s mäsom.

Podľa Tunu je kľúčovým problémom falšovanie údajov o trvanlivosti mäsa a príprava jedál z mäsa, ktoré zapácha alebo je skazené. „Nejde o náhodnú záležitosť, ale o bežnú prax,“ upozornil novinár.

Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1
Najčítanejšie v kategórii Zo zahraničia