Prečo sa vám ovocie a zelenina kazia rýchlejšie, než ich stihnete zjesť? TOTO je dôvod

Zdroj: Unsplash/Deniz Altindas, Annie Spratt
Reklama

Produkciu etylénu môžete spomaliť tým, že ovocie a zeleninu uložíte na chladnejšie miesto. Nie všetkým druhom však vyhovuje skladovanie v chladničke. Ovocie, ktoré dozrievalo na slnku, ako marhule, broskyne, citrusy alebo ananás, stratí v chlade chuť a vôňu. Naopak, do chladničky môžete uložiť citrusy, jablká, hrušky, či koreňovú zeleninu.

Správne skladovanie ovocia a zeleniny je kľúčom k tomu, aby vám potraviny vydržali dlhšie čerstvé a nepodliehali rýchlemu skazeniu.

1 2
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti