Známe čokoládové sušienky, ktoré spája lahodný mliečny krém. To sú keksíky Oreo, ktoré v dnešnom recepte premeníte na hotový zážitok pre váš jazýček.
Stačia vám len tri ingrediencie a bežné sušienky Oreo sa stanú lahodným dezertom, keď vás prepadne chuť na sladké.
Oreo pralinky nie sú len dezertom – budú pre vás zážitkom. Po zahryznutí vás čaká mäkké jadro, obklopené chrumkavou rozdrvenou sušienkou, ktoré sa rozplýva v ústach a zanecháva príjemnú, dlhú dochuť. Sú ako malé čokoládové bonbóny, pri ktorých si budete pýtať ďalšiu a ďalšiu.
Tento ľahký recept si môžete pripraviť večer a maškrtiť už na ďalší deň. Jednoduché Oreo pralinky ponúkajú sústo plné krému, chrumkavosti a jemná textúra zanechá na vašom jazyku doslova pôžitok, píše City Magazine. Príprava je navyše nekomplikovaná, avšak výsledok bude vyzerať a voňať ako z luxusnej cukrárne.
OREO pralinky
- Porcie: 9
 - Čas prípravy: 12 hodín
 - Čas varenia: 60 minút
 - Náročnosť: Ľahká
 
Ingrediencie:
- sladené kondenzované mlieko (150 ml)
 - maslo (pol polievkovej lyžice)
 - Oreo sušienky (1–2 balenia)
 

Postup:
- Maslo a kondenzované mlieko rozohrejte v hrnci na miernom ohni. Neustále miešajte, aby sa neprilepili na dno či okraje. Zmes varte približne 5 až 10 minút – cieľom je hustá, krémová zmes, ktorá sa pekne oddeľuje od okraja hrnca.
 - Vezmite Oreo sušienky a zo všetkých zoškrabte krém (zo stredu sušienok). Počas varenia zmesi k nej pridajte všetok Oreo krém (zo stredu sušienok). Ten dodá klasickú chuť, ktorú všetci poznáme a milujeme.
 - Časť sušienok bez krému rozdrvte na omrvinky pomocou mixéra alebo ich jednoducho rozdrvte vo vrecku.
 - Keď je zmes uvarená, nalejte ju do misky s rozdrvenými Oreo keksami. Dobre ju premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do jednotnej, kompaktnej hmoty.
 - Vložte na hodinu do chladničky, aby zmes stuhla a vychladla, čo umožní tvarovanie.
 - Medzitým si zo zvyšných Oreo sušienok vytvorte veľmi jemnú strúhanku pomocou mixéru či opäť za použitia vrecúška, v ktorom keksíky rozdrvíte. Tá bude slúžiť ako „obal“ na konečný tvar dezertu.
 - Keď zmes vychladne, vytvarujte malé guľôčky. Potom ich obaľte v jemnej Oreo strúhanke.
 - Guľôčky poukladajte na tácku a vložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Tak sa chute prepoja, textúra bude dokonalá a každé sústo bude skutočnou explóziou sladkosti.
 

                                    