Premeňte bežné sušienky na lahodný dezert. OREO pralinky z TROCH ingrediencií zachutia ako z luxusnej cukrárne

oreo-pralinky
Ilustračné foto. Zdroj: Freepik/talkinapa, AI, istock/DanielBendjy
Reklama

Známe čokoládové sušienky, ktoré spája lahodný mliečny krém. To sú keksíky Oreo, ktoré v dnešnom recepte premeníte na hotový zážitok pre váš jazýček.

Stačia vám len tri ingrediencie a bežné sušienky Oreo sa stanú lahodným dezertom, keď vás prepadne chuť na sladké.

Oreo pralinky nie sú len dezertom – budú pre vás zážitkom. Po zahryznutí vás čaká mäkké jadro, obklopené chrumkavou rozdrvenou sušienkou, ktoré sa rozplýva v ústach a zanecháva príjemnú, dlhú dochuť. Sú ako malé čokoládové bonbóny, pri ktorých si budete pýtať ďalšiu a ďalšiu.

Tento ľahký recept si môžete pripraviť večer a maškrtiť už na ďalší deň. Jednoduché Oreo pralinky ponúkajú sústo plné krému, chrumkavosti a jemná textúra zanechá na vašom jazyku doslova pôžitok, píše City Magazine. Príprava je navyše nekomplikovaná, avšak výsledok bude vyzerať a voňať ako z luxusnej cukrárne.

OREO pralinky

  • Porcie: 9
  • Čas prípravy: 12 hodín
  • Čas varenia: 60 minút
  • Náročnosť: Ľahká

Ingrediencie:

  • sladené kondenzované mlieko (150 ml)
  • maslo (pol polievkovej lyžice)
  • Oreo sušienky (1–2 balenia)
oreo-pralinky
Ilustračné foto. Zdroj: AI

Postup:

  1. Maslo a kondenzované mlieko rozohrejte v hrnci na miernom ohni. Neustále miešajte, aby sa neprilepili na dno či okraje. Zmes varte približne 5 až 10 minút – cieľom je hustá, krémová zmes, ktorá sa pekne oddeľuje od okraja hrnca.
  2. Vezmite Oreo sušienky a zo všetkých zoškrabte krém (zo stredu sušienok). Počas varenia zmesi k nej pridajte všetok Oreo krém (zo stredu sušienok). Ten dodá klasickú chuť, ktorú všetci poznáme a milujeme.
  3. Časť sušienok bez krému rozdrvte na omrvinky pomocou mixéra alebo ich jednoducho rozdrvte vo vrecku.
  4. Keď je zmes uvarená, nalejte ju do misky s rozdrvenými Oreo keksami. Dobre ju premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do jednotnej, kompaktnej hmoty.
  5. Vložte na hodinu do chladničky, aby zmes stuhla a vychladla, čo umožní tvarovanie.
  6. Medzitým si zo zvyšných Oreo sušienok vytvorte veľmi jemnú strúhanku pomocou mixéru či opäť za použitia vrecúška, v ktorom keksíky rozdrvíte. Tá bude slúžiť ako „obal“ na konečný tvar dezertu.
  7. Keď zmes vychladne, vytvarujte malé guľôčky. Potom ich obaľte v jemnej Oreo strúhanke.
  8. Guľôčky poukladajte na tácku a vložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Tak sa chute prepoja, textúra bude dokonalá a každé sústo bude skutočnou explóziou sladkosti.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Recepty