Zdena Studenková je okrem výbornej herečky aj skvelá gazdiná, ktorá svoje kulinárske umenie dokazuje viacerými lahodnými receptami. Nimi sa mohli fanúšikovia inšpirovať vďaka kuchárskym knihám, ktoré vydala.
Popri divadelných predstaveniach sa blysla aj vo filmoch či seriáloch, ale pozvanie tiež prijala do kuchárskej šou, v ktorej ukázala svoje nadanie.
Dávnejšie pre Plus 1 deň prezradila, že s varením začala už v ranom detstve. „Mala som len deväť rokov a išla som upiecť prvý koláč. Dopadlo to však tak, ako to na prvý pokus má dopadnúť. Počas toho, ako bol koláč v rúre, som sa totiž išla bicyklovať. Vrátila som sa, pribehol aj náš kocúr, otvorila som po 3 hodinách rúru, odtiaľ sa vyvalil ‚aladin‘ – vybehol taký čierny dym a odhodilo kocúra,“ zaspomínala si so smiechom.
Okrem osvedčených klasík či známych receptov sa pustila do vlastnej tvorby. „Moja najväčšia vášeň je varenie,“ prezradila pre Top Star.
O tom, že dokáže skutočne pripraviť oku lahodiace pokrmy, presvedčila divákov v relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde pripravila skvelú štrúdľu, píšu Dobré noviny.
Väčšina z nás je zvyknutá na sladkú verziu, plnenú višňami, tvarohom, orechmi či makom. Keďže sa variáciám medze nekladú, vyskúšajte aj jedinečnú slanú príchuť, ktorú ponúka Zdenka Studenková.
Špenátová štrúdľa Zdeny Studenkovej
Potrebujeme:
- 1 balík mrazeného špenátu
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 100 g kuracej šunky
- sušené rajčiny
- 2 hrste nastrúhaného syra
- 1 tavený syr v črievku
- 2 hrste kukuričných lupienkov
- 1 lístkové cesto
- maslo
- vajce
- sezam
- zeleninové ochucovadlo
- čierne korenie
Postup:
- Špenát roztopíme, dochutíme cesnakom nasekaným nadrobno, čiernym korením a zeleninovým ochucovadlom.
- Pridáme nakrájanú šunku, sušené paradajky, obidva syry a rozdrvené kukuričné lupienky.
- Lístkové cesto rozvinieme, potrieme roztopeným maslom a dovnútra zabalíme špenátovú zmes.
- Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.