Presvedčí vás, že to ide aj na slano. Vyskúšajte recept na famóznu ŠTRÚDĽU Zdenky Studenkovej

studenková-štrúdľa
Špenátová štrúdľa Zdenky Studenkovej. Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Freepik/rawpixel.com, istock/:nata_vkusidey
Reklama

Zdena Studenková je okrem výbornej herečky aj skvelá gazdiná, ktorá svoje kulinárske umenie dokazuje viacerými lahodnými receptami. Nimi sa mohli fanúšikovia inšpirovať vďaka kuchárskym knihám, ktoré vydala.

Popri divadelných predstaveniach sa blysla aj vo filmoch či seriáloch, ale pozvanie tiež prijala do kuchárskej šou, v ktorej ukázala svoje nadanie.

Dávnejšie pre Plus 1 deň prezradila, že s varením začala už v ranom detstve. „Mala som len deväť rokov a išla som upiecť prvý koláč. Dopadlo to však tak, ako to na prvý pokus má dopadnúť. Počas toho, ako bol koláč v rúre, som sa totiž išla bicyklovať. Vrátila som sa, pribehol aj náš kocúr, otvorila som po 3 hodinách rúru, odtiaľ sa vyvalil ‚aladin‘ – vybehol taký čierny dym a odhodilo kocúra,“ zaspomínala si so smiechom.

Okrem osvedčených klasík či známych receptov sa pustila do vlastnej tvorby. „Moja najväčšia vášeň je varenie,“ prezradila pre Top Star.

O tom, že dokáže skutočne pripraviť oku lahodiace pokrmy, presvedčila divákov v relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde pripravila skvelú štrúdľu, píšu Dobré noviny.

Väčšina z nás je zvyknutá na sladkú verziu, plnenú višňami, tvarohom, orechmi či makom. Keďže sa variáciám medze nekladú, vyskúšajte aj jedinečnú slanú príchuť, ktorú ponúka Zdenka Studenková.

Špenátová štrúdľa Zdeny Studenkovej

Potrebujeme:

  • 1 balík mrazeného špenátu
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 100 g kuracej šunky
  • sušené rajčiny
  • 2 hrste nastrúhaného syra
  • 1 tavený syr v črievku
  • 2 hrste kukuričných lupienkov
  • 1 lístkové cesto
  • maslo
  • vajce
  • sezam
  • zeleninové ochucovadlo
  • čierne korenie
štrúdľa
Ilustračné foto. Zdroj: istock/nata_vkusidey

Postup:

  1. Špenát roztopíme, dochutíme cesnakom nasekaným nadrobno, čiernym korením a zeleninovým ochucovadlom.
  2. Pridáme nakrájanú šunku, sušené paradajky, obidva syry a rozdrvené kukuričné lupienky.
  3. Lístkové cesto rozvinieme, potrieme roztopeným maslom a dovnútra zabalíme špenátovú zmes.
  4. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Recepty