Pripravte si domáce CHRUMKAVÉ hranolčeky ako z McDonald’s. Polejte ich TÝMTO a budú chutiť šialene dobre!

Ilustračné foto. Zdroj: canva
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Hranolčeky sú neodmysliteľná príloha k jedlu. Mnohí si ich dajú iba samotné s kečupom, tatárskou či majonézovou omáčkou, no pripraviť ich dokonale chrumkavé ako z reštaurácie, je občas výzva. Vyskúšajte šikovný trik, po ktorom už zostanete verní len domácej príprave.

Zemiaky nakrájané na tenké pásiky a vysmažené v oleji. To sú hranolčeky, ktoré miluje azda každý – od detí po dospelých, od gurmánov po tých, ktorých prepadne chuť na rýchle občerstvenie.

Pri ich konzumácii by sme mali pociťovať zvonka chrumkavosť a zvnútra mäkkosť a nadýchanosť. A práve v tom spočíva problém. Doma často dostávame hranolky, ktoré sú buď príliš mäkké, alebo príliš vysušené, a nikdy nie sú také dokonalé ako z mnohých fastfoodov.

Chrumkavé hranolčeky nie sú výsledkom čarovania ani prílišného smaženia či množstva oleja. Trik je natoľko jednoduchý, že ho po dnešku vyskúšate aj vy.

Odteraz ju nebudete iba piť

Ako píše City Magazine, ide o „tajnú“ ingredienciu, ktorú za bežných okolností vypijeme, no po spojení so zemiakmi pozdvihne hranolčeky na novú úroveň.

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay/CharlVera

Domáce hranolky len zriedka dosiahnu tú dokonalú zlatistú farbu a chrumkavosť, ktorú ponúkajú reštaurácie. Okraje sú mäkké a stred sa stáva suchým namiesto šťavnatého. Na internete koluje nespočetné množstvo trikov, ale jeden z nich aktuálne búra hranice. V hlavnej úlohe sa ocitol známy nápoj Coca-Cola.

Presne tak. Sýtený tmavý nápoj, po ktorom mnohí siahajú až po zjedení nugetiek či hamburgera, teraz vám však prinesie nevídaný výsledok.

Kolový kúpeľ pomôže zo zemiakov vyčarovať geniálne chrumkavé hranolčeky. Na prvý pohľad sa môže používanie Coca-Coly v kuchyni zdať trochu nezvyčajné. Tajomstvo však spočíva v jej chemickom zložení.

Kombinácia bublín oxidu uhličitého, cukrov a miernej kyslosti vytvára efekt, ktorý zmäkčuje povrch zemiaka a pripravuje ho na dokonalé vyprážanie.

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay/stevepb

Postup:

  1. Nakrájané zemiaky ponorte na 1 až 2 minúty do studenej Coca-Coly.
  2. Potom ich nezabudnite dobre osušiť papierovou utierkou, pretože pred vyprážaním musia byť úplne suché.
  3. Pred vysmážaním ich môžete posypať kukuričným škrobom, ktorý taktiež pri pečení vytvorí chrumkavú kôrku.
  4. Keď ich vložíte do horúceho oleja, po kolovom „kúpeli“ vznikne na zemiakoch kôrka, ktorá bude chrumkavá, rovnomerná a prekvapivo vzdušná.

Nemusíte mať obavy, Coca-Cola výrazne neovplyvňuje chuť zemiakov. Hranolčeky nebudú sladké ani skaramelizované, a nebudú chutiť, ako by ste si ich namáčali do koly. Výsledkom bude naopak bohatšia a chrumkavejšia textúra.

Tí, ktorí túto metódu vyskúšali, tvrdia, že je to jeden z doposiaľ najmenej uveriteľných a zároveň najjednoduchších kuchynských trikov posledných rokov.

Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1