Rebarborový ZÁZRAK od Kamily Magálovej a Pavla Pospíšila: TENTO koláč si zamilujete po prvom súste!

Kamila Magálová a Pavel Pospíšil Rebarborový koláč
Na snímke Kamila Magálová a Pavel Pospíšil v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Zdroj: FACEBOOK/ Tajomstvo mojej kuchyne, FACEBOOK/ Tajomstvo mojej kuchyne, REPROFOTO/STVR, koláž: iStream
Reklama

Herečka Kamila Magálová v spojení s michelinským šéfkuchárom Pavlom Pospíšilom vytvorila koláč, ktorý spája sviežu kyslosť rebarbory a jemnú sladkosť bielkového snehu. Ich rodinný recept je plný vitamínov, úžasných vôní a zvládne ho aj začiatočník. Len za 35 minút máte dezert ako z prestížnej reštaurácie!

Sezónna pochúťka plná vitamínov a sviežosti

Kamila Magálová nedá na rebarboru dopustiť. Jej kyslastá chuť totiž výborne vyvažuje sladkosť koláča. „Rebarboru milujem, pretože je taká kyslastá. Koláč potom nie je príliš sladký,“ prezradila herečka v relácii Tajomstvo mojej kuchyne.

A nie je to len o chuti. Podľa šéfkuchára Pavla Pospíšila je táto sezónna zelenina skutočnou vitamínovou bombou: „Je tam hŕba vitamínov,“ povedal. Spolu pripravili recept, ktorý ukazuje, ako chutne a jednoducho rebarboru spracovať.

Citrónová kôra pre intenzívnu vôňu

Pavel Pospíšil, držiteľ michelinskej hviezdy, odporúča do cesta nastrúhať celú kôru z citróna. „Netreba sa toho báť. Potom to dostane takú nádhernú citrónovú vôňu,“  uisťuje všetkých domácich pekárov. A ak chcete dodať dezertu ešte viac šmrncu, môžete pridať aj pomarančový likér, ktorý zvýrazní chuť a dodá mu štipku elegancie.

Rýchly a jednoduchý postup, ktorý zvládne každý

Tento koláč nevyžaduje žiadne zložité postupy. Rebarboru stačí ošúpať, nakrájať a nechať postáť s cukrom. Medzitým si pripravíte jemné cesto s vanilkovým pudingom, citrónovou kôrou a likérom. Po krátkom pečení pridáte sneh z bielkov a cukru a necháte koláč dopiecť dozlatista. Celý proces trvá približne 45 minút a výsledok stojí za to.

Recept na rebarborový koláč Kamily a Pavla

Ingrediencie:

  • 500 g rebarbory
  • 200 g hnedého cukru
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 2 celé vajcia
  • 1 citrón (kôra)
  • 2 PL pomarančového likéru
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 100 g hladkej múky
  • 2 bielky
  • 5 PL práškového cukru

Postup:

  1. Rebarboru ošúpte, nakrájajte a premiešajte s polovicou hnedého cukru. Nechajte odstáť asi hodinu.
  2. Zvyšný cukor vymiešajte s maslom a vajíčkami do peny.
  3. Pridajte múku, prášok do pečiva a puding.
  4. Nastrúhajte kôru z citróna, pridajte likér a premiešajte.
  5. Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy, navrch poukladajte rebarboru.
  6. Pečte 35 minút pri 180 °C.
  7. Medzitým vyšľahajte bielky s práškovým cukrom na tuhý sneh.
  8. Po 35 minútach koláč vyberte, navrstvite sneh a pečte ešte 10 minút pri 220 °C.

Tento koláč nie je len sladkým dezertom, ale aj pripomienkou, že jednoduché recepty môžu byť gurmánskym zážitkom.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis