Recept za päť nožov: Martin Novák prezradil svoj obľúbený recept! TENTO rýchly luxus na tanieri zvládne hravo každý

Martin Novák recept na špenátové penne
Na snímke šéfkuchár Martin Nová a ilustračná fotografia. Zdroj: INSTAGRAM / tvmarkizaofficial, INSTAGRAM / tvmarkizaofficial, ISTOCK/kwasny221, koláž: iStream
Reklama

Stačí iba desať minút na prípravu a zopár základných surovín, aby ste si doma pripravili jedlo, ktoré by ste čakali skôr v luxusnej reštaurácii. Šéfkuchár Martin Novák, známy z obľúbenej televíznej šou Na nože, vám prináša svoj špeciálny recept na penne so špenátom a orechmi. Jednoduché, rýchle a neskutočne chutné. Tento recept zvládne každý!

Martin Novák a jeho obľúbený recept

38-ročný Martin Novák, hlavný šéfkuchár relácie Na nože, je známy tým, že rád zdieľa overené recepty, ktoré zvládnu pripraviť aj amatérski kuchári. Tentokrát od neho dostávame špeciálny tip – lahodné penne so špenátom, cesnakom a vlašskými orechmi. Stačí pár surovín a trochu lásky k vareniu.

Martin Novák
Na snímke šéfkuchár Martin Novák. Zdroj: INSTAGRAM / tvmarkizaofficial

Špenát, orechy a parmezán

Nebojte sa nečakaných kombinácií – práve v jednoduchosti a kontrastoch chutí je kúzlo tejto špeciality. Špenát dodá sviežosť, cesnak a vlašské orechy prehĺbia chuť a parmezán všetko krásne zjemní, píše portál dobrejedlo.pluska.sk. Príprava vám nezaberie viac než 25 minút, no výsledok ohúri každého pri stole.

Recept: Penne so špenátom a vlašskými orechmi podľa Martina Nováka

Porcie: 2
Príprava: 10 minút
Varenie: 15 minút

Čo budete potrebovať:

  • 350 g penne
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 250 g čerstvého špenátu
  • za hrsť vlašských orechov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode „al dente“.
  2. Na panvici rozohrejte olej a maslo, pridajte špenát, osoľte, okoreňte a krátko orestujte.
  3. Orechy nasekajte, opražte ich nasucho a odložte bokom.
  4. K špenátu pridajte pretlačený cesnak, krátko orestujte a prilejte smotanu.
  5. Priveďte omáčku k varu, pridajte uvarené cestoviny a premiešajte.
  6. Prisypte parmezán a petržlenovú vňať, premiešajte.
  7. Servírujte posypané opečenými orechmi.
Cestoviny penne so špenátom a orechmi
Ilustračná fotografia. Zdroj: ISTOCK/kwasny221

Kto je Martin Novák? Z kuchyne až na obrazovky

Martin Novák je známy nielen ako šéfkuchár relácie Na nože, ale aj ako skúsený profesionál s bohatými skúsenosťami, ktorý meria až 204 cm! Študoval na Hotelovej akadémii v Bratislave, pôsobil ako šéfkuchár na pezinskom zámku a otvoril si aj vlastnú reštauráciu. V súkromí je šťastne ženatý s manželkou Hankou, s ktorou vychováva dvoch synov. Okrem varenia ho baví poľovníctvo, box a športová streľba.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Recepty