Rozruch v Taliansku kvôli ananásu na pizzi. V reštaurácii na najznámejšej pizzovej ulici ju zaradili do menu

Ilustračná fotografia. Zdroj: pixabay.com
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama

Barbare Politi, novinárke, ktorá sa ponáhľala do Neapola, aby ju ochutnala, naozaj chutila. „Je to dobré, čerstvé, som za to,“ povedala. Podľa Sorbilla sa ananás na pizzi nelíši od odvážnejších príloh, s ktorými majstri pizze v posledných rokoch pracujú.

„V posledných rokoch ľudia používajú prísady, ktoré sa pred piatimi, šiestimi rokmi nikdy nepoužívali. Teraz používame špek z Alto Adige, mortadelu, ktorá sa pred desiatimi rokmi nepoužívala, nasekané pistácie, olivy v prášku, mozzarellovú penu, dokonca aj džemy. Prečo by sme nemohli znovu objaviť ananás? Pizza v posledných piatich alebo šiestich rokoch ožíva novým životom,“ dodal Sorbillo.

Sorbillo využil kritiku na vytvorenie ďalšej kontroverznej pizze

„Keď vyšla ananásová pizza, niekto napísal: ‚A teraz skús urobiť kečupovú, tak som ju urobil,'“ povedal. „A začal sa ďalší spor.“

Nebola to však obyčajná kečupová pizza; namiesto toho použil domácu omáčku z červených a žltých talianskych paradajok datterino na bielom základe s údenou provolou. Potom sa natočil, ako ju triumfálne konzumuje, obklopený fľašami domáceho kečupu, a vyslovil, že je „dobrá“.

„Stačí zmeniť jednu prísadu alebo jeden prípravný krok a vznikne úplne nová vec,“ povedal. „Som si istý, že ananásová pizza sa čoskoro objaví na jedálnych lístkoch ďalších neapolských pizzerií – a nielen v Neapole.“

1 2
Kanal1 - moderná plnoformátová televízia pre celú rodinu.
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Kanal 1
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti