Prídete domov z práce unavení a myšlienka o dlhom vyváraní vám rozhodne na nálade nepridá. Inšpirujte sa rýchlymi receptami, ktoré si môžete dopriať na večeru alebo nimi vyriešite dilemu, čo navariť na ďalší deň.
Varenie počas týždňa môže byť otravné a mnohí z nás sa po celodennej práci neobťažujú pripravovať zložité domáce jedlo. Známy šéfkuchár sa podelil s expresne rýchlou prípravou chutného jedla z kuraťa, ktorým navyše zavítate do exotiky z pohodlia vášho domova.
Populárne kuracie karí si viete pripraviť za 10 minút, ak budete postupovať podľa osvedčeného receptu, píše Express. Ako dodáva Gordon Ramsay, domáce jedlo si navaríte raz-dva a s jeho receptom na kuracie karí môžete servírovať na stôl už za 10 minút.
Ramsay navyše prišiel na to, ako pripraviť karí z jedného hrnca. Vo svojej kuchárskej knihe „Ramsay za 10 minút“ vysvetľuje, že je to skvelá večera na prípravu počas týždňa.
„Takto si doma rýchlo pripravujeme karí uprostred týždňa, najmä keď sú deti rozlezené všade po dome. Úprimne povedané, je to jedno z najjednoduchších a najrýchlejších karí, aké si kedy pripravíte,“ dodáva.
10-minútové kuracie karí podľa Gordona Ramsayho
Ingrediencie:
- Dve kuracie prsia (nakrájané na kocky)
- Polovica maslovej tekvice (nastrúhaná)
- Jedna cibuľa (nastrúhaná)
- 2,5 cm zázvoru (nastrúhaného)
- Jedna čili paprička
- 250 ml (jedna plechovka) kokosového mlieka
- 250 ml (jedna plechovka) konzervovaných paradajok
- 50 g mrazeného hrášku
- 30 g špenátu
- 2,5 ČL korenia Garam masala
- 2 PL kuracieho vývaru
- Rastlinný olej
- Soľ a korenie
Postup:
- Najprv nastrúhajte maslovú tekvicu, cibuľu a zázvor. Kuracie mäso nakrájajte na malé kocky.
- Rozohrejte panvicu na stredne silnom plameni a pridajte trochu rastlinného oleja. Pridajte nastrúhanú maslovú tekvicu a dochuťte soľou a korením.
- Do panvice vmiešajte korenie Garam masala a nastrúhanú cibuľu. Všetko nechajte smažiť jednu až dve minúty.
- Ďalej nakrájajte čili papričku a pridajte ju do panvice. Ak nechcete, aby karí bolo pikantné, nezabudnite odstrániť semiačka a dužinu z čili papričky.
- Pridajte strúhaný zázvor a nechajte variť jednu až dve minúty.
- V strede panvice urobte jamku, aby sa zelenina varila po stranách, a do stredu panvice vložte kúsky kuracieho mäsa. Opekajte ho jednu až dve minúty, osoľte a okoreňte.
- Vmiešajte aj mrazený hrášok a nechajte ho variť ešte jednu minútu.
- Do zmesi nalejte konzervované paradajky a kokosové mlieko. Všetko premiešajte a zvýšte teplotu, aby karí zovrelo.
- Keď karí začne bublať, znížte teplotu na minimum a varte štyri až päť minút, kým kuracie mäso nie je úplne uvarené.
- Pridajte špenát a keď úplne zvädne, vaše lahodné kuracie karí je pripravené na servírovanie. Môžete podávať s ryžou alebo naan chlebom.