Studenková má RECEPT, ktorý prekvapil aj šéfkuchára: Koláč, čo chutí ako z luxusnej cukrárne a pripravíte ho len z pár surovín!

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Pinterst
Reklama

Herečka, ktorá očaruje nielen na javisku, ale aj za sporákom. Zdena Studenková sa už roky pýši nielen svojím hereckým umením a razantným prejavom, ale aj výbornými kulinárskymi schopnosťami. V šou Tajomstvo mojej kuchyne predviedla dezert, ktorý nadchol aj profesionálneho šéfkuchára Gabriela Kocáka.

„Väčšinou som profesionál v kuchyni ja,“ poznamenala o svojej domácnosti. A právom. Jej orechový koláč je dôkazom, že výnimočný dezert nemusí byť zložitý. Informuje o tom portál Dobré Noviny.

Ľahký, sladký a s minimom múky

Zdena Studenková si za roky varenia osvojila množstvo receptov. Jeden z jej favoritov je lahodný orechový koláč s krémom, ktorý je nielen chutný, ale aj prekvapivo zdravší než klasické dezerty. „Benefitom tohto koláča je, že sú tam len 3 lyžice strúhanky, takže tam nie je pol kila múky,“ zdôraznila herečka.

Napriek tomu, že sa cesto vďaka tejto náhrade mieša o niečo ťažšie, koláč si zachováva jemnosť aj plnú chuť.

Ingrediencie na orechový koláč podľa Zdeny Studenkovej

Na cesto:

  • 6 vajec,
  • 300 g práškového cukru,
  • 3 PL strúhanky,
  • 200 g mletých vlašských orechov,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 3 tortové oblátky.

Na krém:

  • 3 vajcia,
  • 200 g práškového cukru,
  • 3 PL kakaa,
  • 300 g masla,
  • 1 biela čokoláda (príp. tmavá podľa chuti).

Postup

Príprava cesta

Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme nadýchanú penu. Do nej postupne primiešame orechy a strúhanku zmiešanú s práškom do pečiva. Osobitne vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a jemne ho vmiešame do zmesi.

Na plech uložíme tortové oblátky a nalejeme na ne pripravené cesto. Pečieme pri 180 °C, približne 30 minút.

Príprava parížskeho krému

V miske nad parou vyšľaháme celé vajcia, cukor a kakao. Dbáme na to, aby teplota zmesi neprekročila 82 °C. Po vychladnutí do krému vmiešame maslo izbovej teploty.

„S tým pravým parížskym krémom, ktorý patrí na tento koláč,“ podčiarkla Studenková dôležitosť správneho postupu.

Zdobenie a finálne servírovanie

Vychladnutý korpus potrieme hotovým krémom a povrch bohato zasnežíme nastrúhanou bielou čokoládou. Podľa chuti je možné použiť aj tmavú alebo mliečnu.

Koláč, ktorý očaril aj profesionála

V relácii Tajomstvo mojej kuchyne sa do tohto dezertu s chuťou pustil aj šéfkuchár Gabriel Kocák. Niet sa čo čudovať, spojenie vlašských orechov, jemného cesta a parížskeho krému vytvára dokonalý pôžitok.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis