Sypaný čaj vzniká podobne ako parfum a nie všetky vrecúškové čaje sú nekvalitné, hovorí slovenský výrobca

Zdroj: Wilfred
Reklama
V článku na istream.sk sa dočítate:
  • Ktoré čaje sú tie najhoršie,
  • Ako na správnu prípravu čaju,
  • Ktoré čaje chutia najlepšie s mliekom,
  • Či narazíte na kvalitu aj v supermarkete.

Ktoré bylinky nakupujete mimo Slovenska a Česka? Overujete si, odkiaľ dovezené suroviny skutočne pochádzajú? 

Berieme bylinky a čaje len od certifikovaných dodávateľov, čo znamená, že svoje produkty pravidelne laboratórne testujú a certifikujú. Preto im dôverujeme. Ani pre nich nemá zmysel dovážať medovku, harmanček alebo lipu cez pol sveta, keď sa dajú pestovať a vykupovať aj u nás.

Niektoré bylinky však rastú len v určitých krajinách, napríklad myrtovník citrónový, čo je úžasne voňajúca bylinka zo severu Austrálie. Možno povedať, že máme celosvetové produkty.

Porciovaný čaj ste na webe označili za „drťku nejakej hmoty v sáčku“. Existujú na trhu značky porciovaných čajov, ktoré sú skutočne kvalitné? 

Porciované čaje často vychádzajú drahšie ako tie sypané. Stačí sa len pozrieť na celkovú hmotnosť a porovnať ich, čiže nemyslím si, že sypaný čaj musí byť nutne drahší. Porciované čaje ľudia volia najmä kvôli ľahšej dostupnosti a jednoduchšej príprave. Mimo sypaných čajov by som však odporúčal anglickú značku Teapigs, ktorá má chutné čaje balené v pyramídových vreckách.

Zdroj: Wilfred

Popri bylinkových, ovocných či zelených čajoch máte v ponuke aj skupinu čajov maté a rooibos. 

Maté a rooibos sú bylinky, ktoré sa môžu zdať neznámymi pre slovenských zákazníkov, ale majú u nich svoje špeciálne miesto. Maté, a teda cezmína paraguajská, je juhoamerická bylinka, ktorá ma povzbudivé účinky. Nedávno ju dokonca preslávil futbalista Lionel Messi, ktorý často pije maté pred svojimi zápasmi.

Rooibos je zase ker pôvodom z Juhoafrickej republiky, ktorý neobsahuje kofeín, a tak je vhodný aj pre deti a má lahodnú chuť. Momentálne majú však viacerí naši dodávatelia menší výpadok, tak preto ho máme, žiaľ, nedostupný, ale verím, že je to len chvíľková záležitosť.

Na Slovensku sa s anglickou tradíciou – čaj s mliekom – často nestretneme. Aký je váš názor na túto kombináciu?

Je pravda, že u nás je táto tradícia málo známa, ale určite stojí za vyskúšanie a možno ešte viac by som odporučil pridať mlieko do nálevu z rooibosu. Vznikne tak naozaj skvelý nápoj so sladkastou a jemnou chuťou. Čo sa týka čiernych čajov, odporúčame použiť čaj z oblasti Assamu alebo English Breakfast, ktorý nájdete aj v našej ponuke.

1 2 3
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Rozhovory