Tajomstvo dokonalého kuskusu: JEDNODUCHÝ TRIK, ktorý mu dodá LEPŠIU CHUŤ!

jedlo, kuskus
Zdroj: pixabay.com/ubikstudio , Bru-nO
Reklama

Kuskus je veľmi všestranná obilnina, ktorá sa skvele hodí k mäsu, rybám, vareným zeleninám či šalátom. Avšak, aby bol chuťový zážitok ešte intenzívnejší, stačí pridať jednu ingredienciu. Informuje o tom portál Express.co.uk.

Ako správne pripraviť kuskus?

Kuskus sa pripravuje veľmi rýchlo – stačí ho len pár minút dusiť na horúcej vode. Tradične sa k nemu pridáva vriaca voda. Po dovarení, keď voda zovrie, stačí vypnúť plameň, zakryť hrniec a nechať kuskus vo vnútri pár minút „oddychovať“.

Po uplynutí týchto piatich minút je kuskus pripravený na konzumáciu. Zvyčajne sa pred jedením jemne „rozčeše“ vidlicou, čo mu dodá ľahkosť. Takto pripravený kuskus je ideálnym základom pre zdravé a chutné šaláty.

Tajomstvo lepšej chuti

Aj keď sa kuskus pripravuje veľmi jednoducho, odborník na varenie zo stránky The Modern Proper prezradil, ako získať ešte intenzívnejšiu chuť. „Kuskus je vlastne druh cestoviny, vyrobený zo semoliny, ktorá je naparená so zmesou vody,“ vysvetlil odborník.

„Ak chcete, aby váš kuskus chutil lepšie, namiesto obyčajnej vody použite kurací alebo zeleninový vývar,“ odporúča expert. Stačí, ak pri varení pridáte k vriacej vode vývarovú kocku, necháte ju rozpustiť a následne zamiešate.

Doplnkové prísady pre dokonalú chuť

Pre ešte lepšiu chuť, odborník odporúča pridať „trochu oleja a soli“. Tento malý trik urobí veľký rozdiel a kuskus získa výraznejšiu a plnšiu chuť, ktorá sa perfektne hodí k akémukoľvek jedlu.

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti