Ovocie, zelenina, celozrnné obilniny a kvalitné bielkoviny (ako kuracie mäso alebo tofu) by mali byť základom ich jedálnička.
Škorpión (23.10. – 21.11.)
Škorpión je v kuchyni veľmi kreatívny a preferuje varenie doma, ale jeho zvyky môžu byť nevyvážené, najmä keď ide o kalorické jedlá, ako sú omáčky, knedle alebo mastné mäso.
Množstvo kalórií v týchto jedlách môže viesť k problémom s váhou a trávením. Škorpión by mal do stravy zaradiť viac zeleniny, rýb, strukovín a celozrnných výrobkov. Veľmi dôležité je, aby sa vyhýbal nadmernému pitiu alkoholu, čo môže viesť k problémom s pečeňou a vysokým krvným tlakom.
Strelec (22.11. – 19.12.)
Strelec má problém s nepravidelným stravovaním a nezdravými návykmi (ako čipsy, sladkosti a fast food). Priberá zo všetkého, čo je bohaté na cukry a nezdravé tuky.
Pre Strelca je dôležité, aby si vytvoril pravidelný jedálniček, ktorý bude bohatý na bielkoviny, vlákninu a vitamíny. Mal by sa vyhýbať sladeným nápojom a jedlám, ktoré sa rýchlo pripravia, no nemajú výživovú hodnotu.
Každé znamenie môže mať výzvy, ak ide o stravovanie, ale keď si každý uvedomí svoje potreby a výzvy, môže zvoliť správnu stravu, ktorá bude vyhovovať ich individuálnym potrebám.
Kozorožec (20.12. – 19.1.)
Kozorožci sú disciplinovaní a praktickí, čo sa týka stravovania. Rádi si pripravujú jedlá doma a vyhýbajú sa prejedaniu. Ich problém môže byť v tom, že sa nezameriavajú na pestrú stravu a občas môžu byť príliš striktívi. Môžu sa vyhýbať jedlám s vysokým obsahom tukov a radšej si vybrať potraviny bohaté na vitamíny a minerály. Dôležité sú pre nich potraviny, ktoré podporujú zdravé kosti a kĺby, ako sú potraviny s vysokým obsahom vápnika (mliečne výrobky, tofu, brokolica) a omega-3 mastné kyseliny (ryby, ľanové semienka).