TENTO výborný KOLÁČ herečky Zuzany Tlučkovej určite vyskúšajte, NEODOLALI mu ani jej kolegyne!

Zdroj: TASR, Canva, Facebook - Teleráno
Reklama

Zuzana Tlučková je známa nielen z televíznych obrazoviek a divadelného javiska, ale aj ako žena, ktorá si vie poradiť v kuchyni. S varením začala už v detstve, keď doma pomáhala rodičom a často varila aj nedeľné obedy pre mladšieho súrodenca. Ako sama spomína, kuchyňa bola skôr nutnosťou než koníčkom.

„Raz ma počas vyprážania rezňov oprskal olej a povedala som si, že to už nikdy robiť nebudem,“ zaspomínala si Tlučková v rozhovore pre portál Varecha.sk.

Žiadne zbytočné zdržovanie – rýchlosť a jednoduchosť

Tlučková nie je fanúšičkou zložitých receptov, ktoré vyžadujú dlhé hodiny v kuchyni. Obľubuje jednoduché, no chutné jedlá, ktoré zvládne pripraviť rýchlo. S humorom tvrdí: „Každé, ktoré nemusím variť.“ Píše portál Dobré noviny.

Medzi jej obľúbené dezerty patrí najmä tvarohový koláč s ovocím, ktorý si získal priazeň aj medzi kolegami z divadla. Ako prezradila v relácii Tajomstvo mojej kuchyne, ide o rýchly recept, ktorý má úspech nielen doma, ale aj medzi priateľmi:

„Myslím, že ho majú rady všetky moje kolegyne aj kolegovia. Je to taký divadelný recept.“

Zdroj: Facebook - Tajomstvo mojej kuchyne
Zdroj: Facebook – Tajomstvo mojej kuchyne

Overený recept na tvarohový koláč podľa Zuzany Tlučkovej

Ak chcete vyskúšať koláč, ktorý chutí aj profesionálnym hercom, tu je presný návod:

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 120 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 kg tučného hrudkovitého tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 5 polievkových lyžíc krupice
  • 1 prášok do pečiva
  • 850 ml zaváraných mandarínok (alebo iné ovocie podľa chuti)
  • 3 balenia červenej tortovej želatíny
  • 5–6 PL práškového cukru (do želatíny)
Zdroj: Facebook - Tajomstvo mojej kuchyne
Zdroj: Facebook – Tajomstvo mojej kuchyne

Postup:

  • Žĺtky, maslo a cukor vyšľahajte do hladkej peny.
  • Pridajte tvaroh, vanilkový cukor, krupicu a prášok do pečiva, všetko dôkladne premiešajte.
  • Z bielkov vyšľahajte sneh (s trochou cukru) a zľahka ho primiešajte do cesta.
  • Cesto nalejte na plech s papierom na pečenie (38 × 28 cm) a pečte pri 190 °C 35–45 minút.
  • Ovocie sceďte a poukladajte na vychladnutý koláč.
  • Z ovocnej šťavy, vody, želatíny a cukru pripravte želatínu – varte, kým nezačne tuhnúť.
  • Nechajte mierne vychladnúť a nalejte želatínu na ovocie.
  • Koláč dajte stuhnúť do chladničky.

Tvarohový koláč podľa Zuzany Tlučkovej je ideálnym dezertom, ak nemáte čas, no chcete niečo svieže a osvedčené. Navyše, s ovocím podľa vašej chuti bude vždy originálny. Dobrú chuť!

Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Kultúra a showbiznis