Testovali sme OBĽÚBENÉ teľacie párky! Víťazi sú DVAJA, potopili favoritov SLOVÁKOV

Zdroj: Peter Wetzler, Pixabay
Reklama

Kto by ich nemiloval? U nás sú mimoriadne populárne, a obľubujú ich najmä deti. Na našom trhu je široký výber, rôzne veľkosti a rôzne druhy, a ich kvalita je rôzna. Od tých mimoriadne kvalitných, až po také, ktoré obsahujú málo mäsa a množstvo stabilizátorov. Viete už na čo sme sa pozreli tento mesiac? Sú to teľacie párky.

Párky sú mäsový výrobok, ktorý je potrebné pred konzumáciou tepelne upraviť. Správna príprava párkov je ich zohrievanie, nie varenie. Ich základ tvorí mäso, ktoré môže byť najčastejšie hydinové, bravčové či teľacie a ich vzájomná kombinácia. Vždy obsahujú aj rôzne koreniny a mäsová zmes sa plní do prírodného či umelého čreva. V párkoch sa mnohokrát nachádzajú aj aditíva, napr. stabilizátory, konzervanty či arómy.

Zdroj: Peter Wetzler

Ja som sa v tohtomesačnom testovaní zameral na párky, kde dominuje teľacie mäso a neobsahujú žiadne konzervanty (E250). Cieľom tohto testovania je okrem iného ukázať aj to, že poctivé párky je možné vyrobiť aj bez dusitanovej soliacej zmesi.

Ako dopadlo testovanie?

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Zaujímavosti