Kto by ich nemiloval? U nás sú mimoriadne populárne, a obľubujú ich najmä deti. Na našom trhu je široký výber, rôzne veľkosti a rôzne druhy, a ich kvalita je rôzna. Od tých mimoriadne kvalitných, až po také, ktoré obsahujú málo mäsa a množstvo stabilizátorov. Viete už na čo sme sa pozreli tento mesiac? Sú to teľacie párky.
Párky sú mäsový výrobok, ktorý je potrebné pred konzumáciou tepelne upraviť. Správna príprava párkov je ich zohrievanie, nie varenie. Ich základ tvorí mäso, ktoré môže byť najčastejšie hydinové, bravčové či teľacie a ich vzájomná kombinácia. Vždy obsahujú aj rôzne koreniny a mäsová zmes sa plní do prírodného či umelého čreva. V párkoch sa mnohokrát nachádzajú aj aditíva, napr. stabilizátory, konzervanty či arómy.
Ja som sa v tohtomesačnom testovaní zameral na párky, kde dominuje teľacie mäso a neobsahujú žiadne konzervanty (E250). Cieľom tohto testovania je okrem iného ukázať aj to, že poctivé párky je možné vyrobiť aj bez dusitanovej soliacej zmesi.
Ako dopadlo testovanie?
(Článok pokračuje na ďalšej strane)