TOTO nie je obyčajná pórová polievka. Zdena Studenková prezradila rodinný recept, ktorý vonia po francúzskom luxuse

Zdroj: pinterest, INSTAGRAM / zdenastudenkova.official
Reklama

Z babičkinej kuchyne až na stránky kuchárskych kníh. Zdena Studenková vyrastala obklopená vôňou domáceho jedla, ktoré ju naučilo vážiť si chuť aj poctivosť. Dnes ako skúsená herečka a vášnivá kuchárka tvrdí, že aj obyčajná pórová polievka môže chutiť ako z francúzskej reštaurácie.

Herečka Zdena Studenková má k vareniu blízko už od detstva. Inšpiráciu našla u svojej babičky, ktorá bola známa nielen svojou pracovitosťou, ale aj výnimočnými kulinárskymi schopnosťami. „Babička vraj varila najlepšie na svete,“ spomína.

Detstvo plné chutí a prvé skúsenosti v kuchyni

Keď Zdena ešte ako malá odchádzala do školy, babička sa jej vždy pýtala, čo by si dala na obed. A Zdena sa nikdy nehanbila vypýtať si niečo komplikované. „Napríklad fazuľovú polievku so širokými slížmi, lyžica v nich musela stáť. Alebo parené buchty s marhuľovým lekvárom, posypané makom a poliate roztopeným maslom,“ zaspomínala si v rozhovore pre Sme.

V deviatich rokoch už Zdena vypekala aj sama, hoci nie vždy s úspechom. Jej prvá bublanina skončila čierna ako uhoľ, pretože zabudla, že ju strčila do zapnutej rúry a odišla sa bicyklovať. Informuje o tom portál Dobré Noviny.

Zdroj: INSTAGRAM / zdenastudenkova.official

Kuchárka plná inšpirácie: Polievka ako z francúzskej reštaurácie

Dnes má Zdena Studenková na konte niekoľko kuchárskych kníh plných receptov, ktoré osobne vyskúšala. Medzi nimi je aj jednoduchý recept na pórovú polievku, ktorá prekvapí svojou chuťou. „Keď ju ochutnáte, nebudete veriť, že nesedíte niekde vo francúzskej reštaurácii uprostred Paríža,“ sľubuje v knihe Recepty so štipkou hereckého korenia.

Recept na pórovú polievku podľa Zdeny Studenkovej

Ingrediencie:

  • veľa póru
  • kocka zeleninového vývaru
  • tavený syr
  • biele korenie
  • maslo
  • rožky
  • olej
  • cesnak

Postup:

  1. Pór nakrájame na kolieska a dusíme na masle.
  2. Keď je šťava vydusená, zalejeme ho zeleninovým vývarom.
  3. Za stáleho mierneho varu rozpustíme v polievke tavený syr, ktorý ju zároveň zahustí – pomôžeme si metličkou.
  4. Na panvici osmažíme na oleji rožky nakrájané na kolieska.
  5. Polievku podávame s opečenými kolieskami rožkov potretými cesnakom.
Zdroj: INSTAGRAM / zdenastudenkova.official
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Pre ženy