Tanečníčka, mama a milovníčka varenia Ivana Gáborík ukazuje, že aj z jednoduchých surovín, ktoré by iní možno vyhodili, sa dajú vytvoriť výborné jedlá. Recept na jej zapekané chlebíky je dôkazom toho, že chutne sa dá jesť aj bez zbytočného plytvania.
Ivana Gáborík sa v kuchyni cíti ako doma, nielenže rada varí, ale zároveň sa snaží, aby sa u nich nič nevyhodilo. „U nás sa potraviny nevyhadzujú, a preto vznikol aj tento ľahký recept za pomoci mojich asistentiek,“ napísala k príspevku na sociálnej sieti, kde ukazuje, ako si jednoducho pripraviť zapekané chlebíky zo zvyškov.
Zodpovedný prístup k strave
Tanečníčka sa popri varení venuje aj osvete. Pripomína dôležitosť vyváženej stravy, dostatku ovocia a zeleniny, ale aj pravidelného pitného režimu. „Snažím sa dbať na vyváženú stravu, mať dostatočný prísun vitamínov z ovocia a zeleniny. Netreba zabúdať na pitný režim,“ povedala pre portál diva.sk.
Ivana neustále vymýšľa recepty, ktoré sú nielen zdravé a chutné, ale aj šetrné k životnému prostrediu. A čo je najlepšie, zvládne ich pripraviť popri starostlivosti o dve malé deti.
Rýchly recept: Zapekané chlebíky zo surovín, čo máte doma
Potrebujete:
- chlieb
- cibuľu
- cuketu
- mozzarellu
- soľ
- kurkumu
- kečup
Videorecept na zapečený chlebík s mozzarellou a cuketou od Ivany Gáborík. Zdroj: INSTAGRAM/ iversanns
Postup:
- Na troche oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nastrúhanú cuketu a chvíľu poduste.
- Plátky chleba potrite kečupom, navrstvíte podusenú zeleninu a posypte nastrúhanou mozzarellou.
- Vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte približne 10 minút.