V kuchyni Karla Gotta: Pripravte si exotické, ale aj tradičné RECEPTY podľa maestra. Po SVIEČKOVEJ sa budete zalizovať

gott-recepty
Recepty Karla Gotta, ilustračné foto. Zdroj: Commons Wikimedia/Matyáš Havel , Commons Wikimedia/David Sedlecký , istock/Josef Mohyla
Reklama

Srílanské kuracie karí

Ingrediencie:

  • 750 g kuracích pŕs
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 cm koreňa zázvoru
  • 1 citrón
  • 1 limetu
  • 2 lyžičky korenia Garam Masala
  • 5 kapsuly kardamómu
  • 4 klinčeky
  • morskú soľ
  • 4 lyžice žltej karí pasty
  • olej
  • ½ plechovky kokosového mlieka
  • 4 lyžice smotany na varenie

Postup:

  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky a dáme do misy. Zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou a cesnakom, strúhaným zázvorom, korením Garam Masala a celým klinčekom. Kardamóm roztlčieme a pridáme aj so šupkou, osolíme podľa chuti.
  2. Vmiešame karí pastu a vylisovanú šťavu z citróna a limetky. Necháme odležať v chlade, potom sprudka osmažíme na hlbokej panvici s olejom a zalejeme polovicou kokosového mlieka. Na zjemnenie pridáme smotanu a prehrejeme. Podávame s ryžou.

A prejdime aj na sladkú bodku na záver. Karel Gott ponúka dva recepty na osviežujúcu bábovku a knedlíčky.

Citrónová bábovka s makom

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 1 citrón
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 280 g polohrubej múky
  • soľ
  • 4 lyžice maku
  • tuk a múku na cesto

Postup:

  1. Zmäknuté maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame do hustej peny. Postupne pridáme vajcia, citrónovú šťavu a kôru. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli a mak, premiešame a všetko vmiešame do cesta. To nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 50 minút. Bábovku necháme vychladnúť a môžeme ju ešte poliať citrónovou polevou, ktorú pripravíme z 200 gramov práškového cukru a citrónovej šťavy z 1 citróna.

Čučoriedkové knedle

Ingrediencie:

  • 10 g droždia
  • 190 ml mlieka
  • 2 lyžičky cukru
  • 300 g hrubej múky
  • soľ
  • 1 lyžičku rozpusteného masla
  • 1 žĺtok
  • 400 g čučoriedok
  • Na ozdobu:
  • rozpustené maslo
  • cukor
  • tvrdý tvaroh

Postup:

  1. Rozdrobené droždie zalejeme v miske trochou vlažného mlieka. Pridáme cukor a hrsť múky a necháme vzísť kvások.
  2. Zvyšnú múku zmiešajte so štipkou soli, spolu so zvyšným mliekom, lyžičkou rozpusteného masla, žĺtkom a kváskom vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť v teple, až sa zdvojnásobí objem.
  3. Cesto potom rozdelíme na štvorce a balíme do nich umyté a odkvapkané čučoriedky. Knedle necháme ešte chvíľu kysnúť, a potom ich varíme vo vode 6 až 8 minút. Podávame preliate maslom a posypané cukrom a strúhaným tvarohom.
1 2
Reklama
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda

Zobraziť viac

Zo zahraničia

Zobraziť viac

Z domova

Zobraziť viac

Kultúra a showbiznis

Zobraziť viac

Ekonomika a biznis

Zobraziť viac

Šport

Zobraziť viac

TV Spark (VIDEO)

Zobraziť viac
Najčítanejšie v kategórii Recepty